r
Nosalty Logó

Aszalt áfonyával és baconnel töltött ravioli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Aszalt áfonyával és baconnel töltött ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fehér tésztához

A piros tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fehér tésztához

A piros tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 1566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fehér tésztához

A piros tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2725.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A piros tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. A céklát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, kevés vízben puhára főzzük, turmixoljuk.
  2. A tésztákat összegyúrjuk, folpackba csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
  3. A kétféle tésztát kinyújtjuk kb. 1 mm-re (ha szerencsések vagyunk, és van tésztanyújtógépünk, akkor 7-es fokozat).
  4. Alaposan lisztezett deszkán mindkét tésztából kis köröket szúrunk ki, amit az ellenkező színű tésztába behelyezünk a keletkezett lyukakba, majd tovább nyújtjuk a tésztát (cél: tésztanyújtógép 4-es fokozat, kb. 0,5 mm).
  5. Az immár pöttyös tésztából ravioli készítővel 12 cm átmérőjű köröket vágunk ki, melyek közepébe betöltjük a félbe vágott baconcsíkba tekert 4 szem áfonyát, majd a tésztakészítőt félbehajtva "összeforrasztjuk" a tésztaszéleket.
  6. Lobogó sós vízben 2 perc alatt megfőzzük őket (egyszerre csak keveset, hogy ne ragadjanak össze), majd leszűrjük őket, és kevés olajat spriccelünk rájuk. (A durum tésztát nem kell leöblíteni.)
  7. Feketeribizli lekvárral, ribizlifürtökkel, mentalevelekkel tálaljuk őket. (Vagy ki mit szeret.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4243
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt áfonyával és baconnel töltött ravioli
Évi néni 1830 recept

Ma szabadnapos voltam, tehát egyértelmű volt, ma kell elkövetnem ezeket a tésztákat, amikbe beleszerettem a tisztatészta blogon. Készültem már néhány napja az elkövetésükre, de nem volt alkalom. Én lelkes híve vagyok a friss tészta készítésének, mert szinte semmi idő alatt, minimális ráfordítással isteni ételek készíthetők el így. Na, ez a tészta nem az a tészta. Igencsak oda kellett tenni magamat, hogy legyen türelmem elkészíteni ezeket a finomságokat. Most már tudom, miért törtem magam. Nekem a látvány, az ízek igazán megérte a fáradozást. De legjobban az, hogy most ezt újra leírjam, mert itt jártam, amikor egy figyelmetlen gombnyomással kiléptem az oldalról. De a tészta annyira elvarázsolt, hogy még ekkor sem fogyott el a türelmem, hanem nekiálltam újra idekörmölni a sikeremet, örömömet. Félretettem a férjemnek is egy jókora adagot, sajnos, mire holnap megjön, ez már nem lesz ugyanolyan, de még így is öröm lesz megkóstolni. Bezzeg én, mint Döbrögi, úgy nézek ki.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A piros tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...