Aszalt áfonyával és baconnel töltött ravioli
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fehér tésztához
-
25g durumliszt85 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A piros tésztához
-
25g durumliszt85 kcal
-
13g cékla4 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez és a tálaláshoz
-
25g bacon98 kcal
-
25g vörösáfonya12 kcal
-
35 kcal
-
70 kcal
-
4 kcal
-
0g menta0 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fehér tésztához
-
100g durumliszt339 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A piros tésztához
-
100g durumliszt339 kcal
-
50g cékla14 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez és a tálaláshoz
-
100g bacon393 kcal
-
100g vörösáfonya46 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g feketeribizli lekvár278 kcal
-
30g piros ribizli16 kcal
-
0g menta0 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fehér tésztához
-
15.5g durumliszt52 kcal
-
7.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A piros tésztához
-
15.5g durumliszt52 kcal
-
7.7g cékla2 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez és a tálaláshoz
-
15.5g bacon61 kcal
-
15.5g vörösáfonya7 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
15.5g feketeribizli lekvár43 kcal
-
4.6g piros ribizli3 kcal
-
0g menta0 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2725.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1238 mg
-
Nátrium 817 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 290.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Hozzávalók
A fehér tésztához
-
10 dkg durumliszt
-
0.5 dl víz
-
1 csipet só
A piros tésztához
-
10 dkg durumliszt
-
1 csipet só
A töltelékhez és a tálaláshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dkg feketeribizli lekvár
-
3 dkg piros ribizli
-
menta ízlés szerint
Elkészítés
A fehér tésztához
- A céklát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, kevés vízben puhára főzzük, turmixoljuk.
- A tésztákat összegyúrjuk, folpackba csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
- A kétféle tésztát kinyújtjuk kb. 1 mm-re (ha szerencsések vagyunk, és van tésztanyújtógépünk, akkor 7-es fokozat).
- Alaposan lisztezett deszkán mindkét tésztából kis köröket szúrunk ki, amit az ellenkező színű tésztába behelyezünk a keletkezett lyukakba, majd tovább nyújtjuk a tésztát (cél: tésztanyújtógép 4-es fokozat, kb. 0,5 mm).
- Az immár pöttyös tésztából ravioli készítővel 12 cm átmérőjű köröket vágunk ki, melyek közepébe betöltjük a félbe vágott baconcsíkba tekert 4 szem áfonyát, majd a tésztakészítőt félbehajtva "összeforrasztjuk" a tésztaszéleket.
- Lobogó sós vízben 2 perc alatt megfőzzük őket (egyszerre csak keveset, hogy ne ragadjanak össze), majd leszűrjük őket, és kevés olajat spriccelünk rájuk. (A durum tésztát nem kell leöblíteni.)
- Feketeribizli lekvárral, ribizlifürtökkel, mentalevelekkel tálaljuk őket. (Vagy ki mit szeret.)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4243
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ma szabadnapos voltam, tehát egyértelmű volt, ma kell elkövetnem ezeket a tésztákat, amikbe beleszerettem a tisztatészta blogon. Készültem már néhány napja az elkövetésükre, de nem volt alkalom. Én lelkes híve vagyok a friss tészta készítésének, mert szinte semmi idő alatt, minimális ráfordítással isteni ételek készíthetők el így. Na, ez a tészta nem az a tészta. Igencsak oda kellett tenni magamat, hogy legyen türelmem elkészíteni ezeket a finomságokat. Most már tudom, miért törtem magam. Nekem a látvány, az ízek igazán megérte a fáradozást. De legjobban az, hogy most ezt újra leírjam, mert itt jártam, amikor egy figyelmetlen gombnyomással kiléptem az oldalról. De a tészta annyira elvarázsolt, hogy még ekkor sem fogyott el a türelmem, hanem nekiálltam újra idekörmölni a sikeremet, örömömet. Félretettem a férjemnek is egy jókora adagot, sajnos, mire holnap megjön, ez már nem lesz ugyanolyan, de még így is öröm lesz megkóstolni. Bezzeg én, mint Döbrögi, úgy nézek ki.