Articsókás panzanella
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
106g articsóka20 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
9 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
-
31g kenyér86 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
25g uborka4 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
321
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
425g articsóka80 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
35 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
125g kenyér343 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
100g uborka15 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1283
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
39.1g articsóka7 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
7.4g napraforgó olaj65 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
3.7g fehér balzsamecet3 kcal
-
2.4g kapribogyó1 kcal
-
11.5g kenyér32 kcal
-
16.9g újhagyma3 kcal
-
8.3g lilahagyma3 kcal
-
9.2g uborka1 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
118
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 128.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 601 micro
Összesen
321
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 86.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2472.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 1397 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 513.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 369 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 995 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2404 micro
Összesen
1283
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
425 g articsóka
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 ek napraforgó olaj
-
1 db chili
-
1 teáskanál cukor
-
8 ek fehér balzsamecet
-
2 ek kapribogyó
-
125 g kenyér
-
2 db újhagyma
-
1 közepes fej lilahagyma
-
10 dkg uborka
-
5 szál petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az articsókát leszűrjük, szeletekre vágjuk. A chilitmegmossuk, a magházát kivágjuk, majd vékony gyűrűkre vágjuk.
- 8 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk, hozzáadjuk az articsókát, chilit és az apróra vágott fokhagymát, kb. 4 percig sütjük. Majd megszórjuk a cukorral, és hagyjuk karamellizálódni. Felöntjük az ecettel és 100 ml vízzel. Hozzáadjuk a kapribogyókat, sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és hagyjuk hűlni.
- A kenyeret vékony szeletekre vágjuk. A maradék 2 ek olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk, konyhapapírral leitatjuk, és durva darabokra tördeljük.
- Az újhagymát gyűrűkre vágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Az uborkát kockákra vágjuk. A petrezselymet durvára vágjuk.
- A kétféle hagymát, az uborkát, petrezselymet és a kenyeret az articsókához adjuk, elkeverjük. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2767
- Feltöltés dátuma: 2013. február 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Nagyszerű recept a maradék kenyér felhasználásához.