r
Nosalty Logó

Aranygaluska-palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Aranygaluska-palacsinta: diós palacsinta, vaníliás krémmel töltve, diós habcsókkal besütve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A sodóhoz

A sütéshez

583
Kalória
15g
Fehérje
69.6g
Szénhidrátok
25.8g
Zsír
51.7g
Víz
203.5g
Koleszterin
1.7g
Rost
40.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsintához

A sodóhoz

A sütéshez

Összesen 583 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsintához

A sodóhoz

A sütéshez

Összesen 3487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A palacsintához

A sodóhoz

A sütéshez

Összesen 182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 583 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5820.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    3132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    310.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 3487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojást, tejet, olajat, cukrot és narancshéjat egy turmixgépben teljesen simára dolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a diót, majd habverővel elkeverjük. Sütés előtt 30 percig pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztából enyhén kiolajozott, forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A sodóhoz

  1. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és keményítővel. A tejet feltesszük melegedni a vaníliarúd kikapart magjaival és magával a rúddal. Ha már forró, de még nem forr, fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a tejet a sárgájás alaphoz.
  2. A tejes-tojásos keveréket visszaöntjük a fazékba, majd alacsony-közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Vigyázzunk, nehogy kicsapódjon, mert akkor darabos lesz.
  3. A megfőtt sodót egy tálba öntjük, majd frissentartó fóliát nyomunk a felszínére (hogy ne bőrösödjön) és teljesen kihűtjük.

A sütéshez

  1. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra. Kivajazunk egy kerámiaedényt vajjal, majd megszórjuk a belsejét darált dióval. A palacsintákat megtöltjük 2-3 evőkanál sodóval, felcsavarjuk és félbe vágjuk őket. Vágott felükkel felfelé szorosan elrendezzük az edényben. A palacsinták közti réseket is kitöltjük sodóval.
  2. A cukrot és a vizet összeforraljuk egy kis lábosban, majd 3-5 percig hagyjuk gyöngyözni, hogy igazán forró legyen. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd ha már fehér, fokozatosan hozzácsorgatjuk a forró cukorszirupot. Addig verjük, míg kemény és fényes nem lesz. Ekkor beleszórjuk a darált diót és óvatosan átforgatjuk egy spatulával.
  3. A diós habcsókból nyomunk a palacsinta tetejére, majd betoljuk a sütőbe és 15 perc alatt összesütjük. Figyeljünk, nehogy odakozmáljon a teteje!
  4. A palacsintát azon melegében, extra sodóval, frissen reszelt narancshéjjal és pirított dióval tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Minden, amit az aranygaluskában szeretünk, ebben a palacsintában is megtalálható. Diós habbal, édes vaníliás töltelékkel csábít a tálról a rakottas, aminek az egész család örül majd.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!