r
Nosalty Logó

Aranygaluska ahogy Marcsi süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szarvasné Marcsi
Aranygaluska ahogy Marcsi süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

A forgatáshoz

Összesen 692 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

A forgatáshoz

Összesen 4150 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

A forgatáshoz

Összesen 235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 692 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4965.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    1225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1120 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1622 micro
Összesen 4150 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliasodóhoz

A forgatáshoz

  • 110 g dió (darált)
  • 90 g cukor (kristály)
  • 5 dkg vaj (olvasztott vagy napraforgó olaj)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben kicsi cukor hozzáadásával.
  2. A tészta hozzávalóit egy tálban kimérjük, majd a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, simára gyúrjuk.
  3. Kb. 1/2-1 óra hosszáig meleg helyen kelesztjük.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a vaníliasodót, amihez a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet egy tálba rakjuk, és jól összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és csomómentesre keverjük.
  6. Ezután hozzáadagoljuk a tejcsit, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrűsítjük. Ha netán nagyon besűrűsödne, egy kevés tejjel fel lehet lazítani, persze úgy hogy újra melegíted az egészet :)
  7. Kikenjük a tortaformát vajjal, majd liszttel vagy zsemlemorzsával meghintjük mindenhol.
  8. A diót megdaráljuk, majd elkeverjük a kristálycukorral.
  9. A megkelt tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, majd nagyobb pogácsaszaggatóval egyformácska darabokat szaggatunk.
  10. Ezeket olvasztott vajjal vagy olajjal megkenjük, majd a cukros dióba forgatjuk, és szorosan egymás mellé rakjuk őket a formába. Ha maradt ki cukros dió, rárakjuk a tésztára.
  11. Amíg a sütőt előmelegítjük, tovább kelesztjük a tésztát.
  12. A sütőben megsütjük, és a vaníliasodóval kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13447
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szarvasné Marcsi 12 recept

Egy újságban olvastam, és kipróbáltam. Nagyon nagy sikere lett, és nem is olyan nehéz, mint amilyennek én gondoltam. Igaz, egy kicsit pepecs munka és időigényes, de megéri. :) Egy biztos, óvatosan kell enni, mert egy igen nehéz étel, és hamar megfeküdheti a pocakot, ha nem vigyáz az ember. :) Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliasodóhoz

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...