Aranygaluska ahogy Marcsi süti
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Aranygaluska ahogy Marcsi süti](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/Cf/si/aranygaluska-ahogy-marcsi-suti.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=420%2C289%2C%2C&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=b02afaf4c2bfa66025b5772234a97936)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
A vaníliasodóhoz
-
750 ml tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
6 db tojássárgája
-
50 g cukor
-
40 g finomliszt
A forgatáshoz
692
Kalória
17g
Fehérje
79.5g
Szénhidrátok
33.5g
Zsír
28.9g
Víz
278.9g
Koleszterin
3g
Rost
37.4g
Cukor
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
1g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
20g tej11 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A vaníliasodóhoz
-
125g tej70 kcal
-
13 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
A forgatáshoz
Összesen
692
kcal
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
3g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
120g tej67 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A vaníliasodóhoz
-
750g tej420 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
A forgatáshoz
Összesen
4150
kcal
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
14.2g finomliszt52 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A vaníliasodóhoz
-
42.5g tej24 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
6.8g tojássárgája22 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
A forgatáshoz
Összesen
235
kcal
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 827.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 28.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
692
kcal
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 102 g
Zsír
-
Összesen 201.2 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 1673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4965.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1363 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1363 mg
-
Nátrium 1750 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 476.9 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 173.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 301 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 545 micro
-
Kolin: 1225 mg
-
Retinol - A vitamin: 1120 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1622 micro
Összesen
4150
kcal
- 11% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 9.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
235
kcal
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben kicsi cukor hozzáadásával.
- A tészta hozzávalóit egy tálban kimérjük, majd a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, simára gyúrjuk.
- Kb. 1/2-1 óra hosszáig meleg helyen kelesztjük.
- Ez idő alatt elkészítjük a vaníliasodót, amihez a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet egy tálba rakjuk, és jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és csomómentesre keverjük.
- Ezután hozzáadagoljuk a tejcsit, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrűsítjük. Ha netán nagyon besűrűsödne, egy kevés tejjel fel lehet lazítani, persze úgy hogy újra melegíted az egészet :)
- Kikenjük a tortaformát vajjal, majd liszttel vagy zsemlemorzsával meghintjük mindenhol.
- A diót megdaráljuk, majd elkeverjük a kristálycukorral.
- A megkelt tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, majd nagyobb pogácsaszaggatóval egyformácska darabokat szaggatunk.
- Ezeket olvasztott vajjal vagy olajjal megkenjük, majd a cukros dióba forgatjuk, és szorosan egymás mellé rakjuk őket a formába. Ha maradt ki cukros dió, rárakjuk a tésztára.
- Amíg a sütőt előmelegítjük, tovább kelesztjük a tésztát.
- A sütőben megsütjük, és a vaníliasodóval kínáljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 35 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
Egy újságban olvastam, és kipróbáltam. Nagyon nagy sikere lett, és nem is olyan nehéz, mint amilyennek én gondoltam. Igaz, egy kicsit pepecs munka és időigényes, de megéri. :) Egy biztos, óvatosan kell enni, mert egy igen nehéz étel, és hamar megfeküdheti a pocakot, ha nem vigyáz az ember. :) Jó étvágyat mindenkinek hozzá!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!