Arab ihletésű lecsó
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
133g paprika22 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g csípős kolbász226 kcal
-
33g bulgur114 kcal
-
67g víz0 kcal
-
24 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
426
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
400g paprika66 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
150g csípős kolbász678 kcal
-
100g bulgur342 kcal
-
200g víz0 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1277
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
13.5g vöröshagyma5 kcal
-
29.9g paprika5 kcal
-
22.4g paradicsom4 kcal
-
11.2g csípős kolbász51 kcal
-
7.5g bulgur26 kcal
-
14.9g víz0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
96
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1165.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 869 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 315.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 679 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 571 micro
Összesen
426
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 70.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3497 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 2606 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 946.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 317 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 372 micro
-
β-karotin 2036 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1714 micro
Összesen
1277
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 577 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
400 g paprika
-
3 közepes db paradicsom
-
150 g csípős kolbász
-
100 g bulgur
-
1 ek napraforgó olaj
-
0.5 tk fűszerpaprika
-
1 kk ras el hanout
-
1 teáskanál harissa paszta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát ketté-, majd szeletekre vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, ketté-, majd szeletekre vágjuk, a paradicsomot durva kockákra vágjuk. A kolbászhéját lehúzzuk, majd karikákra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kolbászt, és további 2-3 percig dinszteljük.
- Megszórjuk a fűszerpaprikával és a ras el hanout-tal, hozzákavarjuk a harissát, és további 1-2 percig dinszteljük.
- Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve kb. 15 percig főzzük.
- Hozzákeverjük a bulgurt, felöntjük a vízzel, és lefedve közepes hőmérsékleten közben meg-megkevergetve további 10 percig főzzük. Ha szükséges, öntsünk hozzá még kevés forró vizet. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kb. 10 percet állni, majd tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6801
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Lecsó másként ízesítve, és rizs helyett bulgurral készítve. Ha zavarna a paradicsomhéj a lecsóban, felhasználás előtt hámozzuk meg a paradicsomokat. Tálalhatjuk 1-2 evőkanálnyi görög joghurttal leöntve, de anélkül is finom.