Arab búzadarás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Damilli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
A sziruphoz
Összesen
433
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
250g búzadara900 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
A sziruphoz
Összesen
3460
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
433
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 168.5 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 451 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1629.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 735 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 453.2 g
-
Cukor 264 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 590.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 1155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
3460
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A búzadarát, a tejfölt és a megolvasztott vajat összekeverjük.
- Egy teflonossütőformátvajjal bekenjük, és a masszát beleöntjük.Késsel2,5 x 2,5-es kockára bevágjuk. Rászórjuk amandulapehelyt.
- Megsütjük.
- A sziruphoz a vizetfelforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, és öt percig főzzük. A végén hozzáadjuk a rózsavizet.
- A még forró sütire ráöntjük a szirupot.
- Legalább 2 órát pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12222
- Feltöltés dátuma: 2012. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Damilli
39 recept
Arab baklava és indiai halava egyben. Nagyon egyszerű és finom. Tessék kipróbálni. :)