r
Nosalty Logó

Arab búzadarás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Damilli
Arab búzadarás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 3460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    168.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 3460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A búzadarát, a tejfölt és a megolvasztott vajat összekeverjük.
  2. Egy teflonossütőformátvajjal bekenjük, és a masszát beleöntjük.Késsel2,5 x 2,5-es kockára bevágjuk. Rászórjuk amandulapehelyt.
  3. Megsütjük.
  4. A sziruphoz a vizetfelforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, és öt percig főzzük. A végén hozzáadjuk a rózsavizet.
  5. A még forró sütire ráöntjük a szirupot.
  6. Legalább 2 órát pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12222
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Arab búzadarás süti
Damilli 39 recept

Arab baklava és indiai halava egyben. Nagyon egyszerű és finom. Tessék kipróbálni. :)

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...