Anyáknapi-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Emilys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
Piskóta
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
-
17 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
6 kcal
-
7g cukor26 kcal
Kókuszpuding
-
29g piros ribizli16 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g zselatin3 kcal
Tortazselé
Összeállítás
Összesen
198
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
Piskóta
-
60g finomliszt218 kcal
-
0 kcal
-
30g kókuszreszelék198 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
80g cukor310 kcal
Kókuszpuding
-
350g piros ribizli192 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Tortazselé
Összeállítás
Összesen
2382
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
Piskóta
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
0 kcal
-
1.8g kókuszreszelék12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
27.1g tojás34 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
Kókuszpuding
-
21.5g piros ribizli12 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
Tortazselé
-
2.8g kókuszos pudingpor11 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
30.8g tej17 kcal
Összeállítás
Összesen
146
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
198
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.1 g
Zsír
-
Összesen 67.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3095.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 920 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 1050 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 354 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 594.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 626 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 1177 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2120 micro
Összesen
2382
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 csapott ek finomliszt
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek kókuszreszelék
-
2 teáskanál sütőpor
-
8 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
8 csapott ek cukor
Kókuszpuding
-
35 dkg piros ribizli
-
3 púpozott ek cukor
Tortazselé
-
1 tasak kókuszos pudingpor
-
3 ek cukor
-
5 dl tej
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta
- Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.
- Kezdjük a csokis piskótával. Egy tálba beleütünk 4 egész tojást, 4 evőkanál kristálycukrot, egy csomag vaníliás cukrot, és robotgéppel addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle.
- Egy kis tálkában összekeverünk 3 evőkanál, átszitált finomlisztet, egy teáskanál sütőport és egy jó nagy evőkanál (vagy 2 csapott ek.) cukrozatlan kakaóport. Használjunk jó minőségű kakaóport.
- A lisztes keveréket a felvert tojáshabhoz adagoljuk lassú mozdulatokkal, hogy ne nagyon törjön a hab. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt, kerek tortaformába öntjük, és betesszük a sütőbe.
- Ha feljött a tészta, visszavesszük a hőmérsékletet 175-180 °C fokra, és addig sütjük, míg a közepébe fogpiszkálót szúrva, már nem ragad rá a tészta.
- Kókuszos piskóta: Ugyanaz, mint a kakaós, csak kakaópor helyett kókuszreszeléket adunk hozzá.
- Ha kihűltek a piskóták, mindkettőt félbevágjuk egy éles (recés) késsel.
Kókuszpuding
- Elkészítjük a pudingot a tasakon leírt utasítás szerint. (Adhatunk hozzá egy evőkanál kókuszreszeléket.)
Tortazselé
- A megmosott, megtisztított ribizlibogyókat egy lábasba helyezzük, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), és addig főzzük, míg sűrű dzsemmé nem válik. (Kb. 30 perc.) Közben néha megkeverjük, ne égjen oda. (Nem fog.)
- Ha elkészült, egy finom szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magoktól megszabaduljunk.
- A sűrű ribizlipüréhez ezután hozzáadjuk a zselatinport (vagy a beáztatott, kinyomott zselatinlapokat - ki, mit szeret), és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Összeállítás
- Az egyik fél kókuszos lapot megkenjük a puding egynegyedével, majd ráhelyezünk egy kakaós lapot. Azt is megkenjük az egynegyed rész pudinggal, majd újabb kókuszos lap, újabb puding, és végül a megmaradt, kakaós lap. A puding megmaradt 1/4-ed részével körbekenjük egy spatula segítségével a tortát, és kézzel behintjük az oldalát kókuszreszelékkel. Ez majd szépen, vastagon hozzáragad a torta széléhez. Egy pici, plusz peremet hagyhatunk felül.
- A kihűlt ribizlizselét a torta tetejére öntjük, és nagyon óvatosan elsimítom. Akkor tökéletes, ha 3-5 mm vastagságú lesz a zselé.
- Egy órára hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2537
- Feltöltés dátuma: 2017. április 01.
Ajánló
Ettől a recepttől biztosan mindenki el lesz ragadtatva. Humán célú fogyasztásra különösen alkalmas.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Emilys
6 recept
Ezzel a tortával minden hölgy ismerősünket meglephetjük. Édesanyámnak készítettem el legelőször, bár hozzátartozik, hogy mindig segít nekem a konyhában, így nem csak a sütemény, de az együtt töltött idő is hozzájárul a kedves pillanatokhoz. Elronthatatlan, egyszerű, olcsó, és nagyon finom. Mi kell még?