r
Nosalty Logó

Anyáknapi-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emilys
Anyáknapi-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Kókuszpuding

Tortazselé

Összeállítás

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Kókuszpuding

Tortazselé

Összeállítás

Összesen 2382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Kókuszpuding

Tortazselé

Összeállítás

Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3095.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2120 micro
Összesen 2382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Kókuszpuding

Tortazselé

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.
  2. Kezdjük a csokis piskótával. Egy tálba beleütünk 4 egész tojást, 4 evőkanál kristálycukrot, egy csomag vaníliás cukrot, és robotgéppel addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle.
  3. Egy kis tálkában összekeverünk 3 evőkanál, átszitált finomlisztet, egy teáskanál sütőport és egy jó nagy evőkanál (vagy 2 csapott ek.) cukrozatlan kakaóport. Használjunk jó minőségű kakaóport.
  4. A lisztes keveréket a felvert tojáshabhoz adagoljuk lassú mozdulatokkal, hogy ne nagyon törjön a hab. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt, kerek tortaformába öntjük, és betesszük a sütőbe.
  5. Ha feljött a tészta, visszavesszük a hőmérsékletet 175-180 °C fokra, és addig sütjük, míg a közepébe fogpiszkálót szúrva, már nem ragad rá a tészta.
  6. Kókuszos piskóta: Ugyanaz, mint a kakaós, csak kakaópor helyett kókuszreszeléket adunk hozzá.
  7. Ha kihűltek a piskóták, mindkettőt félbevágjuk egy éles (recés) késsel.

Kókuszpuding

  1. Elkészítjük a pudingot a tasakon leírt utasítás szerint. (Adhatunk hozzá egy evőkanál kókuszreszeléket.)

Tortazselé

  1. A megmosott, megtisztított ribizlibogyókat egy lábasba helyezzük, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint), és addig főzzük, míg sűrű dzsemmé nem válik. (Kb. 30 perc.) Közben néha megkeverjük, ne égjen oda. (Nem fog.)
  2. Ha elkészült, egy finom szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magoktól megszabaduljunk.
  3. A sűrű ribizlipüréhez ezután hozzáadjuk a zselatinport (vagy a beáztatott, kinyomott zselatinlapokat - ki, mit szeret), és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Összeállítás

  1. Az egyik fél kókuszos lapot megkenjük a puding egynegyedével, majd ráhelyezünk egy kakaós lapot. Azt is megkenjük az egynegyed rész pudinggal, majd újabb kókuszos lap, újabb puding, és végül a megmaradt, kakaós lap. A puding megmaradt 1/4-ed részével körbekenjük egy spatula segítségével a tortát, és kézzel behintjük az oldalát kókuszreszelékkel. Ez majd szépen, vastagon hozzáragad a torta széléhez. Egy pici, plusz peremet hagyhatunk felül.
  2. A kihűlt ribizlizselét a torta tetejére öntjük, és nagyon óvatosan elsimítom. Akkor tökéletes, ha 3-5 mm vastagságú lesz a zselé.
  3. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2537
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 01.

Ajánló

Ettől a recepttől biztosan mindenki el lesz ragadtatva. Humán célú fogyasztásra különösen alkalmas.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Emilys 6 recept

Ezzel a tortával minden hölgy ismerősünket meglephetjük. Édesanyámnak készítettem el legelőször, bár hozzátartozik, hogy mindig segít nekem a konyhában, így nem csak a sütemény, de az együtt töltött idő is hozzájárul a kedves pillanatokhoz.  Elronthatatlan, egyszerű, olcsó, és nagyon finom. Mi kell még? 

Hozzávalók

Piskóta

Kókuszpuding

Tortazselé

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...