r
Nosalty Logó

Angolos csirkesült

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Angolos csirkesült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1148 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4130 micro
Összesen 2023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat félbevágjuk, és egy lábasban odatesszük főni, melyből akkor vesszük ki, ha már puha a belseje is.
  2. A csirkecombokat kettévágjuk a porcnál, és alaposan bedörzsöljük a rozmaringgal, sóval, borssal, egy csipet cukorral, cayenne borssal, fűszerköménnyel, és félretesszük.
  3. Egy hőálló serpenyőben zsírt melegítünk (jó, ha kolbászzsír vagy valami sült hús visszamaradt zsírja, stb.), és gyorsan minden oldalról kérget sütünk a csirkékre. Félúton hozzádobunk egy cikkekre vágott hagymát is. Ha ezzel megvagyunk, öntünk rá fél merőkanál alaplevet, éselőmelegített 200 °C fokos (gáz 5-ös fokozat) sütőben nagyjából 10-15 perc alatt készre sütjük (nagyságtól függően).
  4. Míg a csirke kérget kap és sül, egy másik serpenyőben 2 dkg vajat hevítünk, beledobjuk a borsót, sóval, borssal és majorannával vagy ízlés szerint mentával ízesítjük. 2 perc párolás után le is zárhatjuk, hogy megtartsa a zöldség a frissességét, némileg a ropogósságát.
  5. Egy gyorsforraló lábosban a maradék vajon megpirítunk egy fej tetszés szerint darabolt hagymát, majd hozzáadjuk a vörösbor jamet (ha vörösbort használunk, várjuk meg, míg a leve szinte teljesen el nem fő), elkeverjük a liszttel, majd felöntve az alaplével, sóval, borssal fűszerezve, a csomókat szépen kikeverve, a szószban elvegyítve, nagyjából 10 perc alatt sűrű mártássá főzzük (ezt hívják az angolok "gravy"-nek)
  6. Ekkorra a krumplinak meg kellett, hogy főljön, úgyhogy kihalásszuk a vízből, és egy serpenyőben zsiradék nélkül elkezdjük a sózott, borsozott fél krumplikat sütni. Ha kapott egy kis színt, hozzádobunk egy fakanálnyi zsírt, babérlevelet, rozmaringot és összetört fokhagymát. Ilyen kíséretben pirítjuk szép pirosra.
  7. Végül tetszés szerint kitálalunk mindent. :-)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3216
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Mindig fel lehet dobni egy kis csirkét valahogy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...