Angolos csirkesült
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
117g alaplé8 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
Összesen
674
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
750g csirkecomb835 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
350g alaplé25 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
2023
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
33.7g csirkecomb38 kcal
-
6.7g zöldborsó5 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
27g burgonya16 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
15.7g alaplé1 kcal
-
4.5g vörösbor4 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.7g sertészsír6 kcal
Összesen
92
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1074.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 328.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1377 micro
Összesen
674
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87 g
Zsír
-
Összesen 111.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3223.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1148 mg
-
Nátrium 1499 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 984.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 378 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 744 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4130 micro
Összesen
2023
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
3 db csirkecomb
-
15 dkg zöldborsó
-
4 dkg vaj
-
60 dkg burgonya
-
rozmaring ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3.5 dl alaplé
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek sertészsír
Elkészítés
- A krumplikat félbevágjuk, és egy lábasban odatesszük főni, melyből akkor vesszük ki, ha már puha a belseje is.
- A csirkecombokat kettévágjuk a porcnál, és alaposan bedörzsöljük a rozmaringgal, sóval, borssal, egy csipet cukorral, cayenne borssal, fűszerköménnyel, és félretesszük.
- Egy hőálló serpenyőben zsírt melegítünk (jó, ha kolbászzsír vagy valami sült hús visszamaradt zsírja, stb.), és gyorsan minden oldalról kérget sütünk a csirkékre. Félúton hozzádobunk egy cikkekre vágott hagymát is. Ha ezzel megvagyunk, öntünk rá fél merőkanál alaplevet, éselőmelegített 200 °C fokos (gáz 5-ös fokozat) sütőben nagyjából 10-15 perc alatt készre sütjük (nagyságtól függően).
- Míg a csirke kérget kap és sül, egy másik serpenyőben 2 dkg vajat hevítünk, beledobjuk a borsót, sóval, borssal és majorannával vagy ízlés szerint mentával ízesítjük. 2 perc párolás után le is zárhatjuk, hogy megtartsa a zöldség a frissességét, némileg a ropogósságát.
- Egy gyorsforraló lábosban a maradék vajon megpirítunk egy fej tetszés szerint darabolt hagymát, majd hozzáadjuk a vörösbor jamet (ha vörösbort használunk, várjuk meg, míg a leve szinte teljesen el nem fő), elkeverjük a liszttel, majd felöntve az alaplével, sóval, borssal fűszerezve, a csomókat szépen kikeverve, a szószban elvegyítve, nagyjából 10 perc alatt sűrű mártássá főzzük (ezt hívják az angolok "gravy"-nek)
- Ekkorra a krumplinak meg kellett, hogy főljön, úgyhogy kihalásszuk a vízből, és egy serpenyőben zsiradék nélkül elkezdjük a sózott, borsozott fél krumplikat sütni. Ha kapott egy kis színt, hozzádobunk egy fakanálnyi zsírt, babérlevelet, rozmaringot és összetört fokhagymát. Ilyen kíséretben pirítjuk szép pirosra.
- Végül tetszés szerint kitálalunk mindent. :-)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3222
- Feltöltés dátuma: 2013. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Mindig fel lehet dobni egy kis csirkét valahogy.