Angol falusi pite
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
4g vaj25 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
12 kcal
-
113g darált marhahús160 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g marha alaplé0 kcal
-
75g burgonya43 kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14g vaj100 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
49 kcal
-
450g darált marhahús639 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g marha alaplé0 kcal
-
300g burgonya173 kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1g vaj7 kcal
-
13.1g vöröshagyma5 kcal
-
4 kcal
-
32.7g darált marhahús46 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.5g marha alaplé0 kcal
-
21.8g burgonya13 kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 206.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 772 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3522.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 1178 mg
-
Nátrium 1858 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 825.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 297 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3089 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
-
1 ek vaj
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
45 dkg darált marhahús
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
3 közepes db burgonya
Elkészítés
- A hagymát megtisztítjuk és apróra felkockázzuk. A paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk.
- A vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben. Az alapelvet is belekeverjük és hagyjuk felmelegedni.
- A hagymát és paprikát puhára pároljuk.
- A darált marhahúst elmorzsoljuk, és a paprikás hagymához adjuk. Együtt pároljuk közepes lángon sűrűn kevergetve, míg átfő, kb. fél óra.
- Közben a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük.
- A burgonyát áttörjük és félretesszük.
- A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
- Egy kb. 25cm x 18cm x 6cm-es kerámia edénybe vagy jénaiba öntjük a megpuhult marhahúst, és a burgonyapürét a tetejére halmozzuk, és egyenletes rétegben ellapítjuk.
- 45 percig sütjük, majd melegen tálaljuk 4 személyre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x18x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2852
- Feltöltés dátuma: 2016. február 05.
Ajánló
Ez egy alaprecept. Saját ízlésünk és a hűtő tartalma szerint variálhatjuk. A darált marhahúshoz keverhetünk párolt, szeletelt sárgarépát, pasztinákot, babot, borsót, káposztát, kelbimbót, cukkinit, padlizsánt. A burgonyapürébe keverhetünk párolt, áttört pasztinákot, karalábét, vajrépát, karórépát vagy ezek keverékét, esetleg ezekkel tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Tradicionális Cottage Pie. Az angolok többsége sem tudja a különbséget a Cottage és Sheperds Pie vagyis a falusi pite és pásztorpite között. Pedig egyszerű: a falusi pite darált marhahúsból készül, a pásztorpite pedig darált bárányhúsból. Emellett a korai receptekben a falusi pitét szeletelt, főtt burgonyával fedték be. A Cottage pie - falusi pite nyert először említést 1791-ben. A Sheperds pie - pásztorpite csak 1870-ben. Mindkettő a vasárnapi ebéd maradékait szolgáltatott felhasználni. Egyik sem tartalmaz reszelt sajtot, ez a szokás Amerikából származik.