r
Nosalty Logó

Angol falusi pite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Angol falusi pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3522.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    1858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3089 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1027 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk és apróra felkockázzuk. A paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben. Az alapelvet is belekeverjük és hagyjuk felmelegedni.
  3. A hagymát és paprikát puhára pároljuk.
  4. A darált marhahúst elmorzsoljuk, és a paprikás hagymához adjuk. Együtt pároljuk közepes lángon sűrűn kevergetve, míg átfő, kb. fél óra.
  5. Közben a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük.
  6. A burgonyát áttörjük és félretesszük.
  7. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  8. Egy kb. 25cm x 18cm x 6cm-es kerámia edénybe vagy jénaiba öntjük a megpuhult marhahúst, és a burgonyapürét a tetejére halmozzuk, és egyenletes rétegben ellapítjuk.
  9. 45 percig sütjük, majd melegen tálaljuk 4 személyre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x18x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2852
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 05.

Ajánló

Ez egy alaprecept. Saját ízlésünk és a hűtő tartalma szerint variálhatjuk. A darált marhahúshoz keverhetünk párolt, szeletelt sárgarépát, pasztinákot, babot, borsót, káposztát, kelbimbót, cukkinit, padlizsánt. A burgonyapürébe keverhetünk párolt, áttört pasztinákot, karalábét, vajrépát, karórépát vagy ezek keverékét, esetleg ezekkel tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tradicionális Cottage Pie. Az angolok többsége sem tudja a különbséget a Cottage és Sheperds Pie vagyis a falusi pite és pásztorpite között. Pedig egyszerű: a falusi pite darált marhahúsból készül, a pásztorpite pedig darált bárányhúsból. Emellett a korai receptekben a falusi pitét szeletelt, főtt burgonyával fedték be. A Cottage pie - falusi pite nyert először említést 1791-ben. A Sheperds pie - pásztorpite csak 1870-ben. Mindkettő a vasárnapi ebéd maradékait szolgáltatott felhasználni. Egyik sem tartalmaz reszelt sajtot, ez a szokás Amerikából származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...