r
Nosalty Logó

Angel food cake

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
palice
Angel food cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a 120 g cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a csipet sóval és a másik 120 g cukorral. Mikor már jó kemény, hozzáöntjük az eszenciáket, és még verjük 1 percig.
  2. Ezután hozzákeverjük a cukros lisztet, vigyázva, hogy ne törjük nagyon össze a habot.
  3. Egy kuglófformába (középen legyen lyukas!) öntjük a masszát (nem kell kikenni!!!), és betesszük a hideg sütőbe.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra, és addig sütjük (kb.1-1,5 óra), ameddig szép barna lesz a teteje.
  5. Amikor kivettük, egy üvegre (pálinkás, boros üvegre) állítjuk a kuglófformát fejjel lefelé úgy, hogy a lyukba csúsztatjuk az üveg nyakát. A süti nem fog kiesni, mert nem kentük ki a formát, viszont nagyon puha, levegős lesz! Hagyjuk egészen kihűlni (2-3 óra), majd visszafordítva egy késsel lazítsuk meg kicsit az oldalainál, és szépen ki fog jönni a formából.
  6. Kínálhatjuk gyümölcs, lekvár, tejszín kíséretében is, de csak úgy egymagában is nagyon-nagyon finom. A sikert garantálom. :) Mindig sikerülni fog!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7677
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Interneten találtam, kipróbáltam, és megszerettem! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...