r
Nosalty Logó

Ananászos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ananászos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 4701 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    230.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6484.1 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1015 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1368.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4701 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. 6 tojásból piskótát készítünk: a tojássárgákat kikeverjük 6 csapott ek cukorral, majd lassacskán beleszórjuk a 6 púpos ek lisztet, utoljára óvatosan belekeverjük a keményre felvert habot. Zsírozott, lisztezett tepsibe töltjük, majd megsütjük.
  2. A túrót villával áttörjük, majd habverővel hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a porcukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Végül óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot is.
  3. A piskótatésztán egyenletesen elkenjük, majd ananászdarabkákat rakunk rá.
  4. A tortazselé port elkeverjük 2 ek cukorral, majd hozzáöntjük az ananász levét (kb. 2 dl; ha nem elég, vízzel higítjuk). Forrástól számítva, folyamatosan kevergetve 1 percig főzzük, majd szintén folyamatos kevergetés mellett ha már enyhén kihűlt, egyenletesen eloszlatva, a torta tetejére öntjük.
  5. Minimum 1,5 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm-es tortaforma
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17524
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyaranta sokszor elkészítem, kitűnő nyári süti, és akármilyen gyümölccsel elkészíthető; nekem az ananász a kedvencem, mert az a legédesebb.. :) A kerek tortaformám eltörött, és még nem szereztem be újat, de még szebb, ha abban készítjük, pláne, ha a kerek piskótát vízszintesen félbevágjuk, és a közepére is kerül túrókrém és ananász is.

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...