r
Nosalty Logó

Ananászos szószos hús currys rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ananászos szószos hús currys rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 1651 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    310 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1651 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellet kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Az ananászt leszűrjük, külön tesszük a levét.
  3. A húst közben sózzuk, borsozzuk, és tehetünk rá gyros fűszerkeveréket.
  4. Hozzáadjuk az ananászt, és jól átforgatjuk a hússal. Ez egy olyan jó 5-10 perc is lehet, amíg a hús már pirulni kezd.
  5. Hozzáöntjük az ananász levét, és azzal is elkeverjük.
  6. Mivel az ananásznak elég kevés leve van, és szószosra szeretnénk, ezért egy külön edényben elkeverünk csomómentesre kb 1 ek lisztet 1,5-2 dl tejjel, és hozzáadjuk az ételhez.
  7. Ezek után le kell venni a lángot kicsire, nehogy odaégjen, és figyelni, hogy a liszt mennyi folyadékot vesz fel. Igény szerint (ki mennyire szereti szószosan) ha túl sűrű, lehet még hozzá önteni tejet. (Én tettem hozzá még kb egy fél-egy decit legalább.)
  8. Ekkor hozzáadunk 2 ek cukrot, de ízlés szerint változhat ez is, illetve egy fél evőkanálnyi citromlével meglocsoljuk, és ha kell, tovább borsozzuk és egy picit sózzuk.
  9. Folyamatos kóstolgatás mellett, miután felbuggyant, levesszük a tűzről és kész.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7729
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Ajánló

Mi currys rizzsel tálaltuk, a rizst olajon megpirítottuk, majd fokozatosan 3 bögre víz hozzáadásával készre főztük. A vízbe 1 csipet sót, 1 kevés vegetát, és fél-1 mk curryt szórtunk, így ízes lesz, de nem sós, és illik az ananászhoz is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokáig féltem főzni, féltem attól, hogy mi van ha ebből nem rakok eleget, abból sokat teszek, vagy valamit elrontok... aztán valami változott, és igazi "sufni-tunning" rajongó lettem. A mi van a hűtődben funkciót is pont nekem találták ki. A párom szintén nagyon figyeli az adagokat, ha nincs a receptben valami, bele nem tenné... így igazán izgalmas, mikor együtt főzünk (egyik kedvenc programunk), és én kirakok egy konzerv ananászt, meg egy csirkemellet az asztalra, hogy: na akkor ebből legyen valami. Egyik recept sem tetszett amit találtam, sütni nem akartuk, szárazra sem, valami szószosabbra vágytunk, és összedobtuk ezt. Isteni lett, le sem tudtam fotózni, csak egy elrakott adagot, mert olyan gyorsan elfogyott. :)

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...