r
Nosalty Logó

Ananászos szószos hús currys rizzsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ananászos szószos hús currys rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

825
Kalória
56.2g
Fehérje
126.2g
Szénhidrátok
8g
Zsír
310g
Víz
146g
Koleszterin
5.3g
Rost
39g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 1651 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    310 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1651 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellet kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
  2. Az ananászt leszűrjük, külön tesszük a levét.
  3. A húst közben sózzuk, borsozzuk, és tehetünk rá gyros fűszerkeveréket.
  4. Hozzáadjuk az ananászt, és jól átforgatjuk a hússal. Ez egy olyan jó 5-10 perc is lehet, amíg a hús már pirulni kezd.
  5. Hozzáöntjük az ananász levét, és azzal is elkeverjük.
  6. Mivel az ananásznak elég kevés leve van, és szószosra szeretnénk, ezért egy külön edényben elkeverünk csomómentesre kb 1 ek lisztet 1,5-2 dl tejjel, és hozzáadjuk az ételhez.
  7. Ezek után le kell venni a lángot kicsire, nehogy odaégjen, és figyelni, hogy a liszt mennyi folyadékot vesz fel. Igény szerint (ki mennyire szereti szószosan) ha túl sűrű, lehet még hozzá önteni tejet. (Én tettem hozzá még kb egy fél-egy decit legalább.)
  8. Ekkor hozzáadunk 2 ek cukrot, de ízlés szerint változhat ez is, illetve egy fél evőkanálnyi citromlével meglocsoljuk, és ha kell, tovább borsozzuk és egy picit sózzuk.
  9. Folyamatos kóstolgatás mellett, miután felbuggyant, levesszük a tűzről és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Sokáig féltem főzni, féltem attól, hogy mi van ha ebből nem rakok eleget, abból sokat teszek, vagy valamit elrontok... aztán valami változott, és igazi "sufni-tunning" rajongó lettem. A mi van a hűtődben funkciót is pont nekem találták ki. A párom szintén nagyon figyeli az adagokat, ha nincs a receptben valami, bele nem tenné... így igazán izgalmas, mikor együtt főzünk (egyik kedvenc programunk), és én kirakok egy konzerv ananászt, meg egy csirkemellet az asztalra, hogy: na akkor ebből legyen valami. Egyik recept sem tetszett amit találtam, sütni nem akartuk, szárazra sem, valami szószosabbra vágytunk, és összedobtuk ezt. Isteni lett, le sem tudtam fotózni, csak egy elrakott adagot, mert olyan gyorsan elfogyott. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!