r
Nosalty Logó

Ananászos csirkemell Helga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Helga1
Ananászos csirkemell Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2260 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    219.4 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7514.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2421 mg
  • Nátrium
    3997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1800.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3916 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    38115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13560 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 2421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    661 micro
  • β-karotin
    1597 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    568 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell filét csíkokra, a sárgarépát vékony hasábokravágjuk.
  2. A hagymákat kockázzuk, és zsiradékon megfonnyasztjuk.
  3. Hozzáadjuk a húst, lesütjük.
  4. Beletesszük a répát és felöntjük a paradicsommal, pár percig pároljuk.
  5. Beleöntjük az ananászt,majd jönnek a fűszerek és a kókusztej, felforraljuk.
  6. Kevés burgonyakeményítőt elkeverünk 2 kanál hideg vízben, és ezzel sűrítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26644
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkemellet szívesen kombinálom gyümölcsökkel.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...