Amy kenyere
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
740
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
2957
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2009.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 1611 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 141 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
740
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.4 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8039.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 942 mg
-
Nátrium 6443 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 579.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 564 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
2957
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Érlelés
- A langyos vízhez hozzáadjuk a sót, élesztőt és a glutént. Összekeverjük, majd lefedjük konyharuhával. Meleg helyre tesszük, és ott pihentetjük 1 órát.
Dagasztás
- Majd 1 óra múlva beleöntjük a kenyérsütő gépbe, és dagasztó programra rakjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet. A gép 1 óra 20 percig dagasztja, és keleszti.
Sütés
- Mikor kész, bemelegítjük a sütőt. Kicsit belisztezett sütőpapírra kiöntjük a tésztát, átforgatjuk még egyszer, majd cipóra formázzuk. A sütőpapírral együtt berakjuk egy Jénai tálba pihenni, míg bemelegszik a sütő.
- A tetejét megvágjuk egy éles késsel (dekor), és ahol megvágtuk, odateszünk borsószem nagyságú vajat. Majd berakjuk sülni a Jénai tetejével együtt. 450 fahreinheit-en (230 celsiusfokon) 45-50 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9001
- Feltöltés dátuma: 2014. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Amerikában minden magyar származású ember tudja, hogy a kenyér egy kényes kérdés. A megszokott magyarországi fehér kenyeret csak álmunkban képzelhettünk el, eddig... 2 hónap folyamatos kísérletezés után sikerült megsütnöm Amerikában egy tökéletesen ropogós külsővel és puha belsővel rendelkező kenyeret. Mindenkinek ajánlom ezt a borzasztó egyszerű, olcsó és finom ropogós kenyeret.