Amur, brokkoli, kapor
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Emilys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
291
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
582
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1334 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 312.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 215 mg
-
D vitamin: 1284 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 551 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2140 micro
Összesen
291
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61.2 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2668.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 1399 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 625.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 813 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 429 mg
-
D vitamin: 2569 micro
-
K vitamin: 315 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 501 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1101 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4279 micro
Összesen
582
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 236 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az amurt megmossuk hideg folyóvízben. Megtöröljük konyhai papírtörlővel, és a törzsénél egy kés segítségével felállítjuk a szálkákat. A kést merőlegesen tartva a halra, az élével végighúzzuk finoman, hogy a szálkák jól hozzáférhetőek legyenek, és csipesszel egyszerűen kihúzgáljuk őket, ügyelve, nehogy beletörjenek.
- Az így előkészített halat kettévágjuk hosszában, és beszórjuk hal fűszerkeverékkel mind a két oldalát, de csak óvatosan, hogy a hal íze is megmaradjon. Vastag aljú serpenyőbe olajat hevítünk, és mikor tűz forró, bőrével lefelé belehelyezzük a halat.
- Kb. 3 percig sütjük, nem mozgatjuk, nem piszkáljuk. Majd óvatosan egy lapát segítségével megfordítjuk. További három percet sütjük, és elkészül.
- Közben a brokkolit sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, és újraforrástól számítva 3 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, megszórjuk durva tengeri sóval.
- A tányérra kaprot helyezünk, rátesszük a halat. Megsózzuk. Mellé tálaljuk a brokkolit.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2227
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 19.
Ajánló
Igyunk hozzá egy pohár friss, behűtött, reduktív sauvignon blanc-t! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Emilys
6 recept
A piacon keresgélve megláttam a sajnálatosan mellőzött halárust, akinél gyönyörű, friss halak voltak. Az amur filézve volt, csak a törzsénél voltak szálkák, de azokat egy erős csipesszel ki lehet húzni. A meleg délelőttön valami friss, könnyű ebédet szerettem volna elfogyasztani, így vettem hozzá egy csomag kaprot is.