Amerikai stílusú csokidarabos keksz
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
Előkészítés a sütéshez
-
75g vaj538 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
113g finomliszt410 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Vajas alap összekeverése
A tészta összeállítása
Sütés, pihentetés
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
Előkészítés a sütéshez
-
150g vaj1076 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
Vajas alap összekeverése
A tészta összeállítása
Sütés, pihentetés
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 95.5 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1342.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.2 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 191 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2685.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 787 mg
-
Nátrium 1205 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 444.4 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 89.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 346 micro
- 5% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 11.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Hozzávalók
Előkészítés a sütéshez
-
150 g cukor
-
1 db tojás
-
225 g finomliszt
-
0.5 ek szódabikarbóna
-
0.3 ek só
Vajas alap összekeverése
A tészta összeállítása
Sütés, pihentetés
Elkészítés
Előkészítés a sütéshez
- Érdemes előre bekapcsolni a sütőt, mivel a tészta gyorsan megvan, és a tökéletes eredményhez gyors sütés kell.
- Béleljünk ki sütőpapírral megfelelő mennyiségű tepsit a sütéshez. Egy normál tepsi esetén 12 db keksz fér el kényelmesen.
Vajas alap összekeverése
- A kézmeleg vajat és a cukrot keverjük össze addig, amíg homogén, krémes massza nem válik belőle (a vajat soha ne olvasszuk meg vagy melegítsük túl, mert a kekszek szét fognak esni sütés után).
- A vajas krémhez adjuk hozzá a tojást és a vanília ízesítőt és a sót, majd magas fokozaton keverjük már-már habossá. Ez után a keverőgépet elrakhatjuk.
A tészta összeállítása
- Adjuk hozzá a tésztához az átszitált lisztet és a szódabikarbónát, majd egy spatulával (vagy fakanállal) keverjük viszonylag homogénné, de nem kell túlzásokba esni, ha sokáig keverjük, a kekszek kemények lesznek sütés után.
- A csokoládét vágjuk nagyobb darabokra, és adjuk a keverékhez, majd forgassuk össze lazán a tésztával.
Sütés, pihentetés
- A sütőpapírra, két teáskanál segítségével, készítsünk a tésztából kis halmokat (sütés alatt ki fognak lapulni).
- A sütiknek nagyjából 10 percre van szükségük a sütőben. Ha már a szélük elkezd barnulni, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy megszilárduljon. Ne ijedjünk meg, ha még nyersnek tűnik a közepe, kihűlés után tökéletes lesz. Akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül pedig krémes állaga van.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2601
- Feltöltés dátuma: 2015. november 19.
Ajánló
A felhasznált csoki teljesen ízlés kérdése, a mi esetünkben a fehér csoki-tejcsoki párosítás a nyerő, de étcsokival, csokidrazséval, aszalványokkal is hihetetlenül finom. A recept vanília pasztával az igazi, nem túl gyakori vendég idehaza, de ha valakinek van azt érdemes bele rakni, mivel nem találtam a dupla mennyiségű aromát raktam a receptbe alapból, azzal nagyjából azonos hatást lehet elérni. A vanília ízesítőnél figyeljünk a minőségre, mert az egyszerű aromáknak sokszor kellemetlen mellékízük lesz sütés után, ami ebben a kekszben fokozottan kellemetlen tud lenni. Vanília rúddal is el lehet készíteni a receptet, de ez esetben egy ek. tejet hozzá kell adni a masszához. Fogyasztása langyosan, egy bögre tej mellett ajánlott.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mivel nagy rajongói vagyunk az igazi Chocolate Chip Cookies-nak (C3), de a bolti változat néha már nem fér bele a keretbe, kikísérleteztem a leginkább autentikus és sikeres receptet. Önmagában is praktikus, mivel rendkívül gyorsan elkészíthető, és kellőképp addiktív, így mindig sikere van.