r
Nosalty Logó

Amerikai stílusú csokidarabos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ken-Shi_Kun
Amerikai stílusú csokidarabos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Előkészítés a sütéshez

Vajas alap összekeverése

A tészta összeállítása

Sütés, pihentetés

Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Előkészítés a sütéshez

Vajas alap összekeverése

A tészta összeállítása

Sütés, pihentetés

Összesen 3637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Előkészítés a sütéshez

Vajas alap összekeverése

A tészta összeállítása

Sütés, pihentetés

Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    191 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2685.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.4 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 3637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 465 kcal

Hozzávalók

Előkészítés a sütéshez

Vajas alap összekeverése

A tészta összeállítása

Sütés, pihentetés

Elkészítés

Előkészítés a sütéshez

  1. Érdemes előre bekapcsolni a sütőt, mivel a tészta gyorsan megvan, és a tökéletes eredményhez gyors sütés kell.
  2. Béleljünk ki sütőpapírral megfelelő mennyiségű tepsit a sütéshez. Egy normál tepsi esetén 12 db keksz fér el kényelmesen.

Vajas alap összekeverése

  1. A kézmeleg vajat és a cukrot keverjük össze addig, amíg homogén, krémes massza nem válik belőle (a vajat soha ne olvasszuk meg vagy melegítsük túl, mert a kekszek szét fognak esni sütés után).
  2. A vajas krémhez adjuk hozzá a tojást és a vanília ízesítőt és a sót, majd magas fokozaton keverjük már-már habossá. Ez után a keverőgépet elrakhatjuk.

A tészta összeállítása

  1. Adjuk hozzá a tésztához az átszitált lisztet és a szódabikarbónát, majd egy spatulával (vagy fakanállal) keverjük viszonylag homogénné, de nem kell túlzásokba esni, ha sokáig keverjük, a kekszek kemények lesznek sütés után.
  2. A csokoládét vágjuk nagyobb darabokra, és adjuk a keverékhez, majd forgassuk össze lazán a tésztával.

Sütés, pihentetés

  1. A sütőpapírra, két teáskanál segítségével, készítsünk a tésztából kis halmokat (sütés alatt ki fognak lapulni).
  2. A sütiknek nagyjából 10 percre van szükségük a sütőben. Ha már a szélük elkezd barnulni, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy megszilárduljon. Ne ijedjünk meg, ha még nyersnek tűnik a közepe, kihűlés után tökéletes lesz. Akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül pedig krémes állaga van.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2591
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 19.

Ajánló

A felhasznált csoki teljesen ízlés kérdése, a mi esetünkben a fehér csoki-tejcsoki párosítás a nyerő, de étcsokival, csokidrazséval, aszalványokkal is hihetetlenül finom. A recept vanília pasztával az igazi, nem túl gyakori vendég idehaza, de ha valakinek van azt érdemes bele rakni, mivel nem találtam a dupla mennyiségű aromát raktam a receptbe alapból, azzal nagyjából azonos hatást lehet elérni. A vanília ízesítőnél figyeljünk a minőségre, mert az egyszerű aromáknak sokszor kellemetlen mellékízük lesz sütés után, ami ebben a kekszben fokozottan kellemetlen tud lenni. Vanília rúddal is el lehet készíteni a receptet, de ez esetben egy ek. tejet hozzá kell adni a masszához. Fogyasztása langyosan, egy bögre tej mellett ajánlott.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai stílusú csokidarabos keksz
Ken-Shi_Kun 4 recept

Mivel nagy rajongói vagyunk az igazi Chocolate Chip Cookies-nak (C3), de a bolti változat néha már nem fér bele a keretbe, kikísérleteztem a leginkább autentikus és sikeres receptet. Önmagában is praktikus, mivel rendkívül gyorsan elkészíthető, és kellőképp addiktív, így mindig sikere van.

Hozzávalók

Előkészítés a sütéshez

Vajas alap összekeverése

A tészta összeállítása

Sütés, pihentetés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...