Amerikai cinnamon rolls
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
6 kcal
-
8g víz0 kcal
-
14g vaj99 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
29g tej16 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
14g instant élesztő46 kcal
-
60g víz0 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
230g tej129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.2 g
Zsír
-
Összesen 162.1 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 567 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1922.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 876 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 583.3 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 198.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 512 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 1285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A langyos vízbe teszünk 1 tk cukrot, és felfuttatjuk benne a 2 cs szárított élesztőt.
- Felolvasztjuk a vajat, meglangyosítjuk a tejet, és a kelesztőtál aljába öntjük őket a tojással együtt.
- Kb. 10 perc után hozzáadjuk a felfuttatott élesztős vizet, és az egészet robotgéppel összekeverjük.
- Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, keverünk rajta egyet.
- A lisztet bögrénként adjuk hozzá, és amíg csak lehet (kb. a 2. bögre bekeveréséig), a robotgép keverőszárával dolgozunk. Ha már túl sűrű a tészta, cseréljük ki a dagasztószárra és azzal folytassuk. Ha csak az egyik szárat tesszük be, nem mászik fel rajta a tészta, és ezt a tésztát a legolcsóbb kis robotgép is bírja. :) A tészta a kezünkhöz hozzáragadna, de elválik az edény faláról. Akkor jó, ha nagyon puha és szép hólyagos.
- Kétszeresére kelesztjük a tésztát (kb. 45-50 perc).
- A tészta felét nagyon alaposan belisztezett deszkára tesszük és anélkül, hogy átgyúrnánk, kilapogatjuk, majd kb. fél centi vékony téglalappá nyújtjuk. Ezt a tésztát pillanatok alatt ki lehet nyújtani, csodásan könnyű.
- Felolvasztjuk a vaj felét, és megkenjük vele a tésztát. Mire végzünk az itt következő résszel, lehűlne a maradék vaj, így érdemes külön-külön olvasztani a két adagnak, ugyanis nem simán kenhetőnek kell lennie, hanem egyenesen folyékonynak és langyosnak.
- Megszórjuk a tésztát cukorral és fahéjjal (én nem sajnáltam egyiket sem), és feltekerjük.
- Fogunk egy hosszabb cérnaszálat, betoljuk a tészta alá, és a két végét ellentétes irányba húzzuk, ezzel elvágjuk a tésztát. Nem igazán lehet késsel felvágni ezt a tésztát, mert ahhoz túl puha, szétesik és eldeformálódik (kipróbáltam, tényleg :D).
- Egy tepsibe egymáshoz közel tesszük a kis tekercseket, és hagyjuk benne kelni pár percig, majd betesszük a sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Nem kell nagyon megbarnulnia, elég ha épp csak egy kis színt kap.
- Élvezzük a lakást betöltő fahéjillatot, és igyekszünk nem megégetni a nyelvünket a forró sütivel. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 214
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 32165
- Feltöltés dátuma: 2013. május 20.
Ajánló
Akinek van kedve, kipróbálhatja hozzá a krémsajtos mázat is, biztosan finom úgy is! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A minap egy szupermarketben megláttam pár egész gusztusos mirelit fahéjas csigát, és rettenetesen megkívántam. Persze nem a boltit, az csak eszembe juttatta, hogy milyen régen ki szeretném próbálni ezt a fajta fahéjas csigát, az igazi amerikai cinammon rollst. Jó egy órán keresztül kutattam, mire megtaláltam a legjobban tetsző receptet, amit a feltöltő állítólag a nagynénjétől kapott, aki viszont egy babazsúron (baby shower) szerezte egy barátnőjétől még 1957-ben, Atlantában. Ha igaz a történet, ha nem, ez a recept fantasztikus. Kicsit változtattam rajta itt-ott (magyarosítás eredménye, fura lenne a sok 7-re és 3-ra végződő összeg:D), és az én verziómon nincs krémsajtos máz, mert egyszerűen nem igénylem hozzá.