r
Nosalty Logó

Amerikai bundás kenyér (French toast)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Amerikai bundás kenyér (French toast)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 2282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A bundás kenyérhez

Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 2282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A bundás kenyérhez

Elkészítés

A bundás kenyérhez

  1. Egy tálban elkeverjük a tejet, tojást, fahéjat, vaníliát, cukrot és sót. Egy nagy serpenyőben felolvasztunk némi vajat, közben pedig alaposan megmártjuk az első kalácsszeletet a tejes-tojásos keverékben. Ázzon át rendesen, de vigyázzunk, ne málljon szét.
  2. A serpenyő alatt közepesre kapcsoljuk a lángot, majd a megáztatott kalácsot mindkét oldalán 1-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Folytatjuk a többi szelet megmártását és kisütését is. Ha a vaj időközben nagyon megégne, öntsük ki a serpenyőből és cseréljük frissre, nehogy keserű legyen a bundás kenyerünk.
  3. A friss, meleg bundás kenyeret gyümölccsel, lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, porcukorral vagy magában tálaljuk, ahogy kedvünk tartja.
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 3784
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai bundás kenyér (French toast)
Lakos Benedek 381 recept

Míg mi legtöbbször sósan, citromos teával fogyasztjuk a magunk bundás kenyerét, addig az amerikaiak jó édesen teszik ezt. A klasszikus reggeli- vagy brunchfogás igencsak dekadens: kívül ropogós, belül szinte pudingos állagú. Szerencsére elkészíteni pofonegyszerű. Lássuk, lássuk!

Hozzávalók

A bundás kenyérhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...