Amerikai bundás kenyér (French toast)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
A bundás kenyérhez
Összesen
761
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
A bundás kenyérhez
Összesen
2282
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
761
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 134.7 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 845 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2502 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 1026 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.2 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 191.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 931 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 533 mg
-
Retinol - A vitamin: 918 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 838 micro
Összesen
2282
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A bundás kenyérhez
- Egy tálban elkeverjük a tejet, tojást, fahéjat, vaníliát, cukrot és sót. Egy nagy serpenyőben felolvasztunk némi vajat, közben pedig alaposan megmártjuk az első kalácsszeletet a tejes-tojásos keverékben. Ázzon át rendesen, de vigyázzunk, ne málljon szét.
- A serpenyő alatt közepesre kapcsoljuk a lángot, majd a megáztatott kalácsot mindkét oldalán 1-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Folytatjuk a többi szelet megmártását és kisütését is. Ha a vaj időközben nagyon megégne, öntsük ki a serpenyőből és cseréljük frissre, nehogy keserű legyen a bundás kenyerünk.
- A friss, meleg bundás kenyeret gyümölccsel, lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, porcukorral vagy magában tálaljuk, ahogy kedvünk tartja.
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 106
- Össznézettség: 3784
- Feltöltés dátuma: 2024. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Lakos Benedek
381 recept
Míg mi legtöbbször sósan, citromos teával fogyasztjuk a magunk bundás kenyerét, addig az amerikaiak jó édesen teszik ezt. A klasszikus reggeli- vagy brunchfogás igencsak dekadens: kívül ropogós, belül szinte pudingos állagú. Szerencsére elkészíteni pofonegyszerű. Lássuk, lássuk!