r
Nosalty Logó

Amerikai almás pite martea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Amerikai almás pite martea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 844 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 4218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 844 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.7 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3369.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    2403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.8 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1946 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 4218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a legegyszerűbben egy konyhai robotgépen készíthetjük el. Abba egyszerűen csak bedobjuk a hozzávalókat, a vajat kockára vágva és megvárjuk, hogy a gép simára keverje. Robotgép nélkül a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
  2. A kész tésztát folpackba csomagolva a hűtőbe (ha sietünk fagyasztóba) tesszük, amíg előkészítjük az almákat.
  3. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk
  4. Ha a tészta elég hideg és nyújtható, két részre osztjuk, az egyik fele kicsit nagyobb legyen, mint a másik.
  5. Először a nagyobbikat nyújtsuk ki nem túl vastagra úgy, hogy apiteformát kibélelhessük vele. Ha a tészta szélen kilógna, azt vágjuk le, és a kisebbik féllel azt is kinyújthatjuk.
  6. A kockára vágott almát a formában lévő tésztára tesszük.
  7. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd felcsíkozva, rácsként helyezzük az almára.
  8. Az öntethez a vajat megolvasztjuk, kis lángon belekeverjük a lisztet és csomómentesre keverjük. Továbbra is kis lángon hozzáadjuk a vizet és a cukrot. Megvárjuk, míg felforr és besűrűsödik.
  9. A sűrű öntetet a pitére öntjük egyenletesen elosztva.
  10. Előmelegített sütőben 220 fokon 15 percig, ezután 175 fokon újabb 35-40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Javasolt a piteforma alá tenni valamit, mert az almákból távozó nedvesség és az olvadó öntet hajlamos kifolyni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21040
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden amerikai filmben pitéket sütnek, kíváncsi voltam, miért is imádják annyira az amerikaiak. A tészta és a töltelék receptet külön-külön találtam, a végén nagy kedvenc lett. Finom, édes.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...