r
Nosalty Logó

Alufóliás burgonya tarjával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Alufóliás burgonya tarjával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3052.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 2007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    130 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. Pár perc állás után kevés zsírban kérget sütünk rá (pirítjuk).
  2. A burgonyákat meghámozzuk, karikára vagdaljuk,vagy gyaluljuk. Befűszerezzük, borssal, ételízesítővel, jól összerázzuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát úgyszintén felvagdossuk.
  3. Egy nagyobb darab alufóliát kikenünk zsírral, rápakolunk egy sor burgonyát, teszünk a paradicsomból, paprikából, hagymából is.Majd ismét burgonyát teszünk, pár darab paradicsomot, paprikát, és hagymakarikát. A tetejére fektetünk 2 szelet húst, és ezt is befedjük pár szelet zöldséggel. Majd jól becsomagoljuk a fóliába. Mindenki részére készítünk hasonló csomagot.
  4. Tepsibe tesszük és megsütjük. Ha kész, mindenki tányérjára teszünk egy-egy batyut, és savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 668
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 37089
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Ajánló

Egy pohárnyi vörösbor jó választás hozzá!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám sokszor elkészítette ezt az egyszerű, de nagyszerű finomságot, tőle tanultam... a hagyma, paradicsom, és paprika jól átjárja a burgonyát és húst, ezáltal kellemes ízük lesz!! A krumplimennyiségből én 3-4 batyut szoktam készíteni, amit jól becsomagolok, hogy saját gőzében tudjon párolódni. Lehet több krumpliból, és több húsból még nagyobb csomagot készíteni, ki mennyit bír enni belőle!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...