r
Nosalty Logó

Alufóliás burgonya tarjával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Alufóliás burgonya tarjával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3052.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 2007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    130 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. Pár perc állás után kevés zsírban kérget sütünk rá (pirítjuk).
  2. A burgonyákat meghámozzuk, karikára vagdaljuk,vagy gyaluljuk. Befűszerezzük, borssal, ételízesítővel, jól összerázzuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát úgyszintén felvagdossuk.
  3. Egy nagyobb darab alufóliát kikenünk zsírral, rápakolunk egy sor burgonyát, teszünk a paradicsomból, paprikából, hagymából is.Majd ismét burgonyát teszünk, pár darab paradicsomot, paprikát, és hagymakarikát. A tetejére fektetünk 2 szelet húst, és ezt is befedjük pár szelet zöldséggel. Majd jól becsomagoljuk a fóliába. Mindenki részére készítünk hasonló csomagot.
  4. Tepsibe tesszük és megsütjük. Ha kész, mindenki tányérjára teszünk egy-egy batyut, és savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 668
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 37133
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Ajánló

Egy pohárnyi vörösbor jó választás hozzá!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám sokszor elkészítette ezt az egyszerű, de nagyszerű finomságot, tőle tanultam... a hagyma, paradicsom, és paprika jól átjárja a burgonyát és húst, ezáltal kellemes ízük lesz!! A krumplimennyiségből én 3-4 batyut szoktam készíteni, amit jól becsomagolok, hogy saját gőzében tudjon párolódni. Lehet több krumpliból, és több húsból még nagyobb csomagot készíteni, ki mennyit bír enni belőle!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...