r
Nosalty Logó

Almás zserbószelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilian
Almás zserbószelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    269 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 5163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és alacsony hőfokon megpároljuk.
  2. A mazsolát már az elején hozzá lehet adni, így jól megszívja magát nedvességgel. A „döglesztett” almát ízlés szerint cukrozzuk, és őrölt fahéjjal fűszerezzük. Hagyjuk hűlni.
  3. Az élesztőt a langyos tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk.
  4. A lisztet a margarinnal (vagy a zsírral) elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, és jól összedolgozzuk.
  5. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A lapokat egyenként a használandó tepsi méretére nyújtjuk.
  6. Az első lapot beletesszük a kivajazott tepsibe, lekvárral jó vastagon megkenjük, és meghintjük porcukorral kevert darált dióval.
  7. Ráhelyezzük a második lapot, erre kerül az almás töltelék (ezt is meghinthetjük cukros darált dióval, de nem muszáj).
  8. Rátesszük a harmadik lapot, megint lekvárral kenjük meg, és megszórjuk darált dióval. A negyedik lappal befedjük.
  9. A tésztát villával megszurkáljuk, és 1 órát kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőben lassan megsütjük, míg a teteje aranybarna lesz (ez sütőtől függően kb. 30-35 perc).
  11. 10 dkg olvasztott csokoládéval vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 27671
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 25.

Ajánló

Nálunk általában kétféle (piros és sárga) lekvár kerül bele. A saját készítésű szilva- és sárgabaracklekvárunk. Néha narancsos őszibaracklekvár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Süteményeskönyv – 800 recept című gyűjteményből való zserbószelet változata. Édesanyámnak van egy rongyosra használt példánya, amit sajnos scannelni már nem lehet, de szerencsére sikerült digitálisan megszereznem. :) Az almás rétegnek köszönhetően nem annyira tömény, hanem egészen lágy sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...