r
Nosalty Logó

Almás-zabpelyhes keksz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-zabpelyhes keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

25 db keksz elkészítéséhez

Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

25 db keksz elkészítéséhez

Összesen 1475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

25 db keksz elkészítéséhez

Összesen 265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3318.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    766 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 1475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

25 db keksz elkészítéséhez

Elkészítés

25 db keksz elkészítéséhez

  1. A zabpelyhet szárazon megpirítjuk, majd darálóban vagy turmixban néhány másodpercig daráljuk.
  2. Ezután a vajat, amit előzőleg kicsit megolvasztottunk, habosra keverjük a tojással és az édesítővel.
  3. Ezután hozzáadjuk a ledarált zabpelyhet, a lereszelt almát, a búzakorpát a szódabikarbónával, és összegyúrjuk.
  4. Az így kapott tésztából kis golyókat formálunk, melyeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk egymás mellé, kicsit lelapogatva, hogy jól szétterüljenek.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 486
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 91152
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Ajánló

Az almát lehet fahéjjal ízesíteni, mielőtt belekevernénk a tésztába vagy helyette keserű kakaóport, esetleg kókuszreszeléket használni, csak akkor kicsit szárazabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény sokkal finomabb, mint amilyennek kinéz! :)

Hozzávalók

25 db keksz elkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...