Almás-vaníliás piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskóta készítése
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5 kcal
Almák összefőzése
-
125g alma59 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
5 kcal
Vaníliás puding főzése
Összesen
502
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskóta készítése
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Almák összefőzése
-
1000g alma468 kcal
-
100g méz304 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Vaníliás puding főzése
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
1500g tej840 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
4008
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskóta készítése
-
12.5g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Almák összefőzése
-
28.4g alma13 kcal
-
2.8g méz9 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Vaníliás puding főzése
-
3.8g vaníliás pudingpor15 kcal
-
42.6g tej24 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
Összesen
114
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 138.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
502
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 109 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4664.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 2010 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 1330 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 714.2 g
-
Cukor 467 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1107.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 647 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 1183 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 134 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2230 micro
Összesen
4008
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Piskóta készítése
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
Almák összefőzése
-
4 ek méz
-
1 teáskanál szegfűszeg
-
2 teáskanál fahéj
-
1 csomag vaníliás cukor
Vaníliás puding főzése
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
1.5 l tej
-
10 csapott ek cukor
Elkészítés
Piskóta készítése
- Mielőtt bármit tennék, begyújtjuk a sütőt, és előmelegítjük 180°C fokra. Szétválasztjuk a 8 tojást (nagyobb méretű tojásoknál 6 db. Az arányok úgy változnak: 6 db tojás, 6 ek. liszt, 6 ek. cukor, stb, stb.:) )
- Felverjük a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval.
- Azután hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot a tojássárgájához, és könnyű habot verünk. Én robotgéppel szoktam készíteni. Utána hozzáadagoljuk a 8 evőkanál lisztet, a sütőport, és ezeket is szépen lassan összedolgozzuk, hogy ne legyen csomós.
- Miután mindkettőt megcsináltuk, óvatos mozdulatokkal egy fakanál segítségével a fehérje habját hozzákeverjük a masszához.
- Ha készen van a piskótának a tésztája, egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és betesszük a sütőbe. (Érdemes akkora tepsit használni, amiben bőven el fog férni az alma és a puding a tetején.)
Almák összefőzése
- Még sül a piskóta, addig megpucoljuk az almákat, kicsumázzuk, majd felszeleteljük.
- Beletesszük egy lábosba, majd kevés vizet öntünk alá, befűszerezzük, és elkezdjük főzni.
- Miután az almák szép barnácskák és megpuhultak, lezárjuk, és hagyjuk hűlni.
- A szegfűszeg darabjait kiszedegetjük (mégsem annyira kellemes, mikor az ember ráharap a sütemény evése közben).
- Kábé még megfő az alma, addig el is készül a piskótánk (20 perc).
- Ha készen van a piskóta, és kivettük a sütőből, az almát rászedjük a piskóta tetejére, de figyeljünk, hogy ne sok lé kerüljön a piskótára, mert könnyen elázik.
Vaníliás puding főzése
- Egyszerű főzős pudingot használunk. Felforraljuk a tejet, majd beleöntjük a kikevert pudingport, és amikor már látjuk, hogy sűrűsödik a puding, ráöntjük az almák tetejére.
- Hagyjuk ezt a süteményt legalább 4-5 órára pihenni, hogy kihűljön és a puding is megkössön a tetején. :)
- Mikor tejesen kihűlt, bátran szeletelhető. Jó étvágyat hozzá! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2237
- Feltöltés dátuma: 2016. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Párom imádja a nem túl édes, de mégis krémes süteményeket. Sokat gondolkoztam, melyik sütemény lenne számára az ideális, amikor beugrott az ötlet, hogy odáig van a vaníliás pudingért és az almáért. Szerelem volt első "látásra". Amióta az elképzelés megvalósult, azóta ez a kedvenc süteménye. :)