r
Nosalty Logó

Almás-sárgabarackos muffin batyu

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nihonka
Almás-sárgabarackos muffin batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    3231 micro
  • β-crypt
    337 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A réteslapokat szedjük lapokra, és vágjuk kb. 20x20 cm méretűre. Összesen két lapot helyezzünk egymásra, vagyis két réteggel dolgozzunk.
  2. Az almát hámozzuk meg, vágjuk kb. 1 cm-es kockákra, a barackot is magozzuk ki, szeleteljük fel, majd rakjuk egy hőálló edénybe. Szórjuk meg a fahéjjal, kókuszcukorral, fedjük le, és tegyük a mikróba (600W) kb. 5-6 percre.
  3. Ezután az almás keveréket jól keverjük össze, és konyhai törlőpapírra rakva hagyjuk kihűlni, a felesleges folyadékot pedig beszívódni.
  4. Ezután a muffin formába beleteszünk két réteg négyzetre vágott réteslapot úgy, hogy majd a tetején össze is tudjuk zárni. Az almakeveréket összekeverjük a kókuszreszelékkel.
  5. Egy-egy kanállal rakunk az almakeverékből a réteslapos muffin közepébe, majd mézzel vagy lisztes vízzel megkenve a széleket összezárjuk a tetejét.
  6. Előmelegített sütőben 220 fokon 10-12 percig aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1583
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 24.

Ajánló

A tetejét megszórhatjuk kókuszcukorral és fahéjjal, melegen és hidegen is nagyon finom, akár reggeliként is fogyaszthatjuk kávéval.

Receptkategóriák

Almás-sárgabarackos muffin batyu
Nihonka 340 recept

Gondoltam, hogy a muffin formákat más módon használom fel, mint általában szoktuk. Szeretek nem hizlaló és különleges recepteket kitalálni. Nagyon finom lett, ilyet máskor is készítek. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...