Almás répatorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
315
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2503
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
180
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 867.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 88.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 580 micro
-
β-karotin 1392 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
315
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 69.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6940.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1613 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 2858 mg
-
Nátrium 1863 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411.1 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 709.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1496 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 608 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 4642 micro
-
β-karotin 11135 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1515 micro
Összesen
2503
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 499 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 334 micro
-
β-karotin 801 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy tortaformát kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
- A kétféle lisztet a sütőporral, a zabpehellyel, a fahéjjal összekeverjük.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az írót.
- Az almát, a répát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az almát, a répát, a mazsolát összekeverjük, és a lisztes keverékhez adjuk.
- A masszát az előkészített tortaformába simítjuk. Tűpróbáig sütjük.
- Akkor szeleteljük fel, ha kihűlt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 542
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 98408
- Feltöltés dátuma: 2011. december 04.
Ajánló
Könnyen elkészíthető sütemény, az átlagnál kevesebb kalóriát tartalmaz. Tartalmas leves után ebédnek is ragyogó. Nagyon finom, ha a mazsolát előző esete rumba áztatjuk - ha nincs gyerek a háznál.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Az osztrákok legkedveltebb receptmagazinjában, a Gusto-ban bukkantam erre a receptre. Azonnal kipróbáltam, nagyon finom.