r
Nosalty Logó

Almás-pudingos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Almás-pudingos pite
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 4201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3074.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.3 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1401 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 4201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 208 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Elkészítés

Pitetészta

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük. A margarint nagy lyukú sajtreszelőn hozzáreszeljük, így könnyebb összekeverni az egészet. Gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, majd 3/4 részét fóliába csomagolva egy fél órára a hűtőbe tesszük, a többit szintén fóliába csomagolva a fagyasztóba.
  2. Ha az idő letelt, egy 25×3 cm-es piteformát margarinnal kikenünk, majd a tésztát akkorára nyújtjuk, hogy a formát kitöltse és az oldalaira is jusson. Villával megszurkáljuk, majd a kész tölteléket belekenjük egyenletesen, a tetejére pedig ráreszeljük a fagyasztóból elővett tésztát.
  3. 180 C fokra előmelegítjük a sütőt, és a pitét 30 perc alatt készre sütjük. Lehet látni rajta, hogy elkészült, mert kezd a teteje és a széle enyhén rózsaszínes lenni. Ha kihűlt, és ha igény van rá, tetejét enyhén porcukrozva szervírozhatjuk.

Töltelék

  1. A pudingot a cukorral és a tejjel a szokásos módon elkészítjük, és félretesszük hűlni. Közben néha-néha bele kell keverni, hogy ne bőrösödjön. Az almákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és lelocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon.
  2. Ha a puding már langyos, keverjük bele az almát és a fahéjat.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25 × 3
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 33170
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ősszel nem hagyhatjuk ki az almás sütiket. Igazán finom párosítás az alma és a puding.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!