r
Nosalty Logó

Almás pite sajttorta módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kisbeka
Almás pite sajttorta módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kekszes alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kekszes alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 4678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kekszes alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    289.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2116.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 4678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. A sütőt előmelegítjük 165 C fokra.
  2. Az apróra zúzott kekszet és az olvasztott vajat összedolgozzuk, majd hozzáreszeljük az almát. A keveréket egy 23 cm átmérőjű, csatos formába nyomkodjuk, és ameddig a krém készül, a hűtőbe tesszük. Az alma miatt az átlag sajttorta alapnál kicsit hígabb "masszát" kapunk, de ez a sütés és pihentetés után helyreáll. :)

A krémhez

  1. Robotgépben összekeverjük a tejfölt, a cukrot, a tojásokat, a fahéjat és a vaníliát. A végén hozzáadjuk a krémsajtot, és egészen simára keverjük. Közben fokozatosan adjuk hozzá az olvasztott vajat. A keveréket a formába öntjük.
  2. A sütő alsó részén 45 percig sütjük. Ha még nem sült át egészen, további 15 percre feljebb helyezzük. Ha kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetejére

  1. Ha kihűlt, a cukrot és a tejszínt egy kis lábasba feltesszük főni, és addig kevergetjük, ameddig a cukor felolvad. Hozzáadjuk a fahéjat, és a torta tetejére kenjük. Manduladarabokkal és almával is díszíthető.
  2. Jó étvágyat hozzá! ;)
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2288
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kisbeka 5 recept

Természetesen a klasszikus almás pitét semmi sem múlhatja felül, de mivel az egész család nagyon szereti, gondoltam miért ne próbálhatnám ki egy kicsit "újragondolt" verzióban?

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...