r
Nosalty Logó

Almás palacsinta, sós karamellával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Almás palacsinta, sós karamellával
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

Az almás töltelékhez

A sós karamellához

Összesen 729 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

Az almás töltelékhez

A sós karamellához

Összesen 2907 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

Az almás töltelékhez

A sós karamellához

Összesen 142 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 729 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7304.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    5839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    979 micro
Összesen 2907 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 142 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A palacsintához

Az almás töltelékhez

A sós karamellához

Elkészítés

A palacsintához

  1. Egy nagy tálba szitáljuk a száraz alapanyagokat, majd jöhetnek a tojások és az olaj. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, majd a szódát, és ha simára kevertük, mehet a hűtőbe 30 percre.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket és a sós karamellát is.
  3. Egy palacsintasütőt kikenünk egy kis olajjal vagy olvasztott vajjal, és a szokásos módon megsütjük a palacsintákat.
  4. A kisült palacsintákra halmozzuk az almás tölteléket, feltekerjük, megszórjuk porcukorral, majd a sós karamellával leöntve tálaljuk.

Az almás töltelékhez

  1. Egy lábasba dobjuk a felkockázott almákat, majd felöntjük egy kevés vízzel. Belereszeljük egy citrom héját, és belefacsarjuk fél citrom levét, majd jöhet a cukor, a fahéj és a gyömbér.
  2. Jól elkeverjük, és alacsony lángon, fedő alatt 10-15 percig főzzük.

A sós karamellához

  1. Egy serpenyőbe szórjuk a cukrot és egy kevés vizet, és alacsony lángon felolvasztjuk. Körkörös mozdulatokkal addig rázogatjuk az edényt, míg szép barnás színe nem lesz.
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a puha vajat, majd a óvatosan a tejszínt is. Finoman elkeverjük, majd a tűzre visszatéve, alacsony lángon addig forraljuk, amíg teljesen homogén nem lesz.
  3. Vissza a palacsintához.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 408
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 30298
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi klasszikus, kicsit másképpen. Palacsinta, forró almás töltelékkel, sós karamellával leöntve. Érdemes egyből dupla adaggal készülni! ;)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A palacsintához

Az almás töltelékhez

A sós karamellához

Címlapról ajánljuk

7 nassolnivaló estére, ami miatt ne legyen bűntudatod

Általános jelenség, hogy kívánunk valamilyen nassolnivalót vacsora után és lefekvés előtt – ám az éjszakai nasik nem arról híresek, hogy nagyon egészségesek lennének, sőt az alvásminőséget is nagyban befolyásolják. De valójában nem bűn alvás előtt nassolni, csak tudni kell, hogy mit érdemes ilyenkor fogyasztani.

Szabó Anna

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!