r
Nosalty Logó

Almás palacsinta sós karamellával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Almás palacsinta sós karamellával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

Az almás töltelékhez

A sós karamellához

729
Kalória
12.9g
Fehérje
102.1g
Szénhidrátok
30.4g
Zsír
266.4g
Víz
175.8g
Koleszterin
5.9g
Rost
57.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

Az almás töltelékhez

A sós karamellához

Összesen 729 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

Az almás töltelékhez

A sós karamellához

Összesen 2907 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A palacsintához

Az almás töltelékhez

A sós karamellához

Összesen 142 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 729 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7304.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    5839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1065.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    979 micro
Összesen 2907 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Egy nagy tálba szitáljuk a száraz alapanyagokat, majd jöhetnek a tojások és az olaj. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, majd a szódát, és ha simára kevertük, mehet a hűtőbe 30 percre.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket és a sós karamellát is.
  3. Egy palacsintasütőt kikenünk egy kis olajjal vagy olvasztott vajjal, és a szokásos módon megsütjük a palacsintákat.
  4. A kisült palacsintákra halmozzuk az almás tölteléket, feltekerjük, megszórjuk porcukorral, majd a sós karamellával leöntve tálaljuk.

Az almás töltelékhez

  1. Egy lábasba dobjuk a felkockázott almákat, majd felöntjük egy kevés vízzel. Belereszeljük egy citrom héját, és belefacsarjuk fél citrom levét, majd jöhet a cukor, a fahéj és a gyömbér.
  2. Jól elkeverjük, és alacsony lángon, fedő alatt 10-15 percig főzzük.

A sós karamellához

  1. Egy serpenyőbe szórjuk a cukrot és egy kevés vizet, és alacsony lángon felolvasztjuk. Körkörös mozdulatokkal addig rázogatjuk az edényt, míg szép barnás színe nem lesz.
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a puha vajat, majd a óvatosan a tejszínt is. Finoman elkeverjük, majd a tűzre visszatéve, alacsony lángon addig forraljuk, amíg teljesen homogén nem lesz.
  3. Vissza a palacsintához.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Egy igazi klasszikus, kicsit másképpen. Palacsinta, forró almás töltelékkel, sós karamellával leöntve. Érdemes egyből dupla adaggal készülni! ;)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!