r
Nosalty Logó

Almás melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lepényleső
Almás melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1934 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4977 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1511 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    2228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 1934 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt állítjuk, és bekapcsoljuk.
  2. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, és a magházat kivesszük. Kb. fél centis körcikkekre vágjuk.
  3. A zsemléket félbevágjuk, picit megvajazzuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük.
  4. A zsemlékre halmozzuk az almaszeletkéket.
  5. A sütő most már forró, megsütjük benne 10-15 perc alatt az almás zsemlét.
  6. Közben vékony szeleteket vágunk sajtot.
  7. A sütőből kihúzzuk a félkész szendvicset, ráhelyezzük a sajtszeleteket. A sütőt átállítjuk grillre és a sajtot pirosodásig, olvadásig sütjük.
  8. Picit várunk a tálalásig, ne legyen túl forró.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8581
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás melegszendvics
Lepényleső 9 recept

Ehhez az egyszerű kis reggeli étekhez sok emlék fűz. Eszembe jut az a minimál méretű konyha, ahol akkor laktunk az én akkor még csak jövendőbeli férjemmel. A főzésről-sütéshez semmi fogalmam nem volt, adva volt egy mindig éhes férfiember, és én nagy merészen ezzel álltam elő. Azóta is szokta kérni :). El tudom képzelni ananászos, körtés változatát is, más sajtokkal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...