r
Nosalty Logó

Almás-mákos zabpite

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
wellnessspecialist
Almás-mákos zabpite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

mákos réteg

almás réteg

Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

mákos réteg

almás réteg

Összesen 2111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

mákos réteg

almás réteg

Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3218.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1576 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 2111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

tészta

mákos réteg

almás réteg

  • 1 közepes db alma (reszelve)

Elkészítés

tészta

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk egy kis tálban. Minimális vízzel tökéletesen összeáll, nem ragad.
  2. Kókuszolajjal kikent hőálló tálba simítjuk a tészta 2/3-át.
  3. Belekenjük a mákos krémet, majd ráreszeljük az almát.
  4. A tetejére vékony csíkokat keresztezünk a maradék tésztából. A rácsot hozzányomjuk az alsó tészta széléhez, hogy szeleteléskor ne potyogjon, ne töredezzen sütéskor.
  5. 200 fokon sütjük 10 percig, majd még 10 percig 180 fokon.

mákos réteg

  1. A kókusztejet picit megmelegítjük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a mákot, a xilitet és a keményítőt (fokozatosan, hogy ne csomósodjon).
  2. Mire mindent belekeverünk (kb. 1 perc), krémes állagú lesz.
  3. A tésztával bélelt tálba öntjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7282
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 28.

Ajánló

kávé, tea

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mákos zabpite
wellnessspecialist 13 recept

Vacsora után szerettem volna valami finomat készíteni a reggeli kávé mellé. Túl jó illata lett, ezért melegen elcsipegettünk egy-egy szeletet. Könnyen szeletelhető. Savanykás almát reszeltem bele, hogy az édességét mérsékeljem.

Hozzávalók

tészta

mákos réteg

almás réteg

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...