Almás mákos répatorta szederchutney-val
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
25g mák131 kcal
-
8g dió55 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
33g alma16 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
28g margarin203 kcal
A szederhez
Összesen
781
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
150g mák788 kcal
-
50g dió327 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g alma94 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
170g margarin1219 kcal
A szederhez
Összesen
4687
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1499.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 560 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 558 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.5 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 139.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2210 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
781
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.7 g
Zsír
-
Összesen 250 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 112 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8996.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 3362 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 772 mg
-
Foszfor 3348 mg
-
Nátrium 1312 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 536.8 g
-
Cukor 307 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 837.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2851 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 553 mg
-
Retinol - A vitamin: 1538 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13260 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1536 micro
Összesen
4687
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 272 micro
-
β-karotin 730 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A cukrot a tojások sárgájával és a margarinnalösszekeverjük habosodásig.
- A mákot, diót, lisztet, sót és a sütőport összekeverjük ahabosra kevert tojássárgáscukorral.
- Beletesszük a reszelt répát és az almát is.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, és ezt belekeverjük a masszába.
- Tortaformába tesszük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Nálam hőlégkeverésen 23,5 perc.
- A vörösborban elolvasztjuk a cukrot, s beleteszünk fahéjat, vaníliát, és a szederrel összefőzzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32
- Sütés ideje: 23 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 215
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 19942
- Feltöltés dátuma: 2012. október 12.
Ajánló
Forralt bor!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Tatai kirándulás során egy étteremben fedeztem fel, nem voltam rest, lemásoltam. Nem macerás, csak annak tűnik. Egy próbát megér, nemde? Forralt borhoz és a télhez nagyon megy, szerintem.