Almás-mákos guba Schell Judittól és Kamarás Ivántól
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
1278
Kalória
29g
Fehérje
199.4g
Szénhidrátok
42.8g
Zsír
206.9g
Víz
348g
Koleszterin
16g
Rost
145.7g
Cukor
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kalácshoz
-
75g kalács275 kcal
-
50g mák263 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
125g tej70 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
19g méz57 kcal
Az almás réteghez
A sodóhoz
-
125g tej70 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
-
50g cukor194 kcal
Összesen
1278
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kalácshoz
-
300g kalács1101 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
500g tej280 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
75g méz228 kcal
Az almás réteghez
A sodóhoz
-
500g tej280 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g cukor774 kcal
Összesen
5107
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kalácshoz
-
10.3g kalács38 kcal
-
6.8g mák36 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
17.1g tej10 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
2.6g méz8 kcal
Az almás réteghez
A sodóhoz
-
17.1g tej10 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
Összesen
175
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2362.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 1122 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 646 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.4 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 206.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 281 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
1278
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116 g
Zsír
-
Összesen 171.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9451.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 4488 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 819 mg
-
Foszfor 2582 mg
-
Nátrium 1312 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 797.6 g
-
Cukor 583 mg
-
Élelmi rost 64 mg
Víz
-
Összesen 827.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 494 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 697 micro
-
Kolin: 1122 mg
-
Retinol - A vitamin: 460 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1636 micro
Összesen
5107
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
175
kcal
Elkészítés
A kalácshoz
- Az almát megmossuk, megpucoljuk és vékonyka szeletekre vágjuk. A szeleteket citromlével locsoljuk meg, hogy ne barnuljanak be, ez az ízének sem árt.
- Egy serpenyőben hevítsünk mézet, tegyük hozzá a szeleteket, fahéjjal és őrölt vagy apróra vágott, esetleg reszelt gyömbérrel puhulásig pároljuk össze. Nem kell, hogy nagyon puha legyen, mert utána még a sütőbe is tesszük majd.
- A kalácsot kis darabokra vágjuk és egy tálba tesszük. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet, beleöntjük a tojássárgáját és a mézet. Tehetünk bele vaníliás cukrot is az íze végett. Felforraljuk, majd félretesszük. A tejes keverékben megmártjuk a kalácsokat, majd egy hőállótálba tesszük.
- Egy másik tálban elkeverjük a porcukrot a mákkal, majd megszórjuk a kifliket, és átforgatjuk őket a tálban. Egy réteg mákos kalácsra teszünk egy réteg almát, majd ezt megismételjük. A guba tetejét teljesen fedje alma. Mindezek után 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a sodót.
- A tojássárgájákat simára keverjük a cukorral gőz fölött, majd hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a vaníliát (egy kikapart vaníliarúd magjait). Sűrűsödésig közepes fokon főzzük a krémet.
- Az elkészült mákos gubát a sodóval leöntve tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
Schell Judit és Kamarás Iván színészpárosa talán nem nyit éttermet a közeljövőben, de azért most hoztak nektek egy isteni mákos gubát, ami több egy egyszerű klasszikusnál. Akár csóró fősulis vagy, akár vérbeli háziasszony, ezt a fogást te is el tudod, és – hidd el – el is szeretnéd készíteni!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!