r
Nosalty Logó

Almás-mákos francia pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Almás-mákos francia pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 223 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 145 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 223 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2579.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.8 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 2662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és minimum fél órát fóliába csomagolva hideg helyen pihentetjük.
  2. Ezalatt megtisztítjuk és apróra vágjuk az almákat, megszórjuk a fahéjas kristálycukorral és a darált mákkal.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük az 1 cs vaníliás cukorral, és belekeverjük a 3. tojássárgáját is.
  4. Ezt a habos masszát összekeverjük az alma darabokkal.
  5. A pitesütőbe egyengetett tészta aljára egy marék zsemlemorzsát szórunk, majd ráöntjük tölteléket.
  6. Kb. 180-190 fokon fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 444
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 23528
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 20.

Ajánló

Nagyon gyorsan elkészíthető és számtalan formában variálható recept. Én is készítettem már ebből sós változatot is. Az is nagyon finom lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mákos francia pite
tekovacs 91 recept

Az alaprecept wannabe chef-nek köszönhető. A tésztán semmit nem variáltam, az úgy finom, ahogy leírta. A mennyiség is pontosan egy 30 cm átmérőjű pitesütőbe elég. A töltelék már saját elképzelés alapján készült, mivel az almás-mákos mindenki kedvence a családban.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...