r
Nosalty Logó

Almás-lekváros pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Halfilé
Almás-lekváros pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

591
Kalória
7.9g
Fehérje
90.5g
Szénhidrátok
23.7g
Zsír
225.7g
Víz
51.6g
Koleszterin
7.5g
Rost
45.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 591 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4715 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 157 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 591 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.7 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    1805.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 4715 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet és a sütőport összeszitáljuk, majd a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét félretesszük.
  3. A morzsalékhoz adjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a cukrot és a sót, és tésztát gyúrunk belőle. Akkor jó, ha elválik a tál falától. Gyors mozdulatokkal érdemes dolgozni, mert a margarin könnyen megolvadhat. Amíg a töltelék elkészül, a tésztát letakarva pihentetjük.
  4. A töltelékhez az almát megmossuk, és ízlés szerint héjastul vagy megpucolva (én ez utóbbit választottam) nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Attól függően, mennyi levet ereszt az alma, egy kicsit ki is nyomkodhatjuk.
  5. A reszelt almát egy lábosban feltesszük a tűzre, és a cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal fűszerezve megpároljuk. Ha kihűlt, a zsemlemorzsával megszórjuk és összekeverjük.
  6. A tepsit kivajazzuk.
  7. A tésztát két részre osztjuk, és az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk úgy, hogy a tepsibe terítve egy kis pereme legyen.
  8. Megkenjük a baracklekvárral, majd megszórjuk a durvára tört dióval.
  9. Eloszlatjuk rajta az almát, és a tészta másik felével betakarjuk. Megkenjük a tojásfehérjével. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozhasson.
  10. Előmelegített 180 C fokos sütőben 35 percig sütjük.
  11. Porcukorral és fahéjjal meghintve tálaljuk. (Nekem 28 kocka jött ki belőle.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x6

Rengeteg almát kaptunk ajándékba. Már háromszor sütöttem belőle hagyományos almás pitét, de most valami pluszt szerettem volna beletenni. Eszembe jutott, hogy mintha lenne valahol egy almás süti receptem, amit mindig is ki akartam próbálni, csak valahogy soha nem jött össze. Feltúrtam a receptes halmazt, és egy régi újságlapon megtaláltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!