r
Nosalty Logó

Almás-kókuszos torta pirított dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Almás-kókuszos torta pirított dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4000.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    547 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 3294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben addig pirítjuk a diót, míg el nem kezd illatozni.
  2. Az almákat meghámozzuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól eldolgozzuk.
  5. 5 dkg diót, a kókuszreszeléket a lisztet, a fahéjat és a sütőport összekeverjük, és a tejjel felváltva a tojásos krémhez adjuk.
  6. A tésztát alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az almakockákat, és azzal is elkeverjük.
  7. Egy kerek tortaformát kikenünk margarinnal, majd meghintjük zsemlemorzsával, és eloszlatjuk benne a tésztát.
  8. A megmaradt dióval megszórjuk a tetejét, majd betesszük az előmelegített sütőbe, és (tűpróbáig) készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5170
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Ajánló

Ha vendégeket várunk, előző nap elkészíthető, másnapra finomabb a tészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept egy receptfüzetből származik. Persze ezen is variáltam (muszáj sajnos), bár még így sem mondható igazán diétásnak. Még finomabb, ha áll legalább egy fél napot... már ha az ember kibírja, hogy nem eszi meg.:) Márpedig nekem csak apránként szabad ennem, így biztos marad holnapra is. Az a pici fahéj és a pirított dió aromája remekül illik a savanykás almához. Én a sütési idő felénél átállítottam a sütőt hőlégkeverésesre. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...