Almás-habos rácsos linzer
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
56g finomliszt205 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
125g alma59 kcal
-
18 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
720
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
1000g alma468 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
5744
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
19.4g finomliszt71 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
10.8g margarin77 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
43.1g alma20 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa3 kcal
-
6.9g tojásfehérje4 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
247
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 649 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.6 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 131.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
720
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 246.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5192 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 1167 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 2157 mg
-
Nátrium 1424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 820.7 g
-
Cukor 427 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1048.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2379 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 256 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 769 mg
-
Retinol - A vitamin: 2217 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1838 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1217 micro
Összesen
5744
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojássárgája
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
25 dkg margarin
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek cukor
-
2 ek zsemlemorzsa
-
4 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kk fahéj
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a kétharmad részét a tepsibe tesszük, megszórjuk a két kanál prézlivel.
- Az almát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a 2 kanál cukrot, fahéjat, és keverjük még vele egy kicsit. Ha kihűlt, a tésztára terítjük.
- A tojásfehérjét kézi habverővel nagyon kemény habbá verjük, és csak azután adagoljuk hozzá a cukrot, és a vaníliás cukrot, amivel tovább verjük, majd ráterítjük a tésztára.
- A maradék tésztával berácsozzuk.
- Meleg sütőbe tesszük, majd a lángot mérsékeljük, hogy a hab ne barnuljon meg, de száradjon át. Nekem sima gázsütőm van, nem tudok hőfokot írni.
- Ha kihűlt, éles vizes késsel szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 23x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 322
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 33891
- Feltöltés dátuma: 2012. február 16.
Ajánló
Alma szezonban, de bármikor könnyen elkészíthető édesség!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon sokszor megsütöttem, mindig szépen sikerült. Készítettem már mákkal és dióval is, de rács nélkül is. Olyankor az egész tésztát a tepsibe teszem, rá a tölteléket, majd a habot. A habot én mindig kézi habverővel verem, mert akkor mindig szépen sikerül!