r
Nosalty Logó

Almás-fahéjas omlett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-fahéjas omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát 4 szeletre vágjuk, a magházát kivágjuk, a héját lehámozzuk (nem muszáj, a héjában van a vitamin!), és a szeleteket széltében vékony szeletkékre szeljük. Egy szeletke kb. fél-egy centi vastag legyen.
  2. Egy tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a négy kanál cukrot, összekeverjük, és mikróban kicsit megdinszteljük. Mikróban ez úgy néz ki, hogy lejjebb vesszük a fokozatot olyan 600 wattra, és 2 percig tető alatt főzzük. (Gondolom, tűzön is hasonló, alacson lángon tető alatt pároljuk egy ideig.) Így kis levet ereszt, beszívja a cukrot, ezek után a a fahéjat is belekeverjük.
  3. Eközben a 2 tojást egy tálba törjük, villával összekeverjük, beleszórjuk a sót és a tejszínt vagy tejet. (Tejszínnel krémesebb, de tejjel is teljesen jól működik.) Annyit öntsünk bele, amennyitől olyan ködös-sárga lesz a tojás.
  4. Ezt egy kevés olajon, kis serpenyőben megsütjük, mint az omlettet. Elég az egyik felét megsütni, nem kell, hogy a teteje is teljesen sült legyen, ha kicsit folyik, úgy finomabb.
  5. Egy tálba kivesszük, az egyik felére ráöntjük az almát, a másik felét ráhajtjuk, ahogy a képen is látjuk. A tetejét még megszórhatjuk egy kevés fahéjas cukorral.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 28991
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Ajánló

Egy omlett egy embernek egy kiadós reggeli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedd reggeli rituálém része volt az elmúlt évben, hogy egy ilyen omlettel és a kedvenc sorozatom legújabb részével indítsam a hetet. Reggelinek tökéletes, nagyon sok energiát ad, hála a tojásnak, meg persze a cukornak... De ugye reggelizz, mint egy király... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...