Almás-epres teljes kiőrlésű pite
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
122 kcal
-
20g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
83g alma39 kcal
-
42g eper13 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
730 kcal
-
120g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
32g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
500g alma234 kcal
-
250g eper75 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
17.2g teljes kiőrlésű liszt57 kcal
-
9.4g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
39.1g alma18 kcal
-
19.5g eper6 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 114.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 127.4 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1430.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 853 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.7 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 689.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1042 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 677 micro
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Hozzávalók
Tészta
-
22 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
120 g édesítőszer
-
3 kávéskanál fahéj
-
12 dkg vaj
-
4 ek víz
-
1 csipet só
Töltelék
-
50 dkg alma
-
25 dkg eper
-
3 dkg vaj
-
1 ek édesítőszer
-
1 ek citromlé
Elkészítés
Tészta
- Daraboljuk fel az almát és az epret (működik fagyasztott eperrel is, akkor nem kell azt darabolni). Egy lábasba dobjuk bele a vajat, és kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a gyümölcsöket és a cukrot.
- Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul és felveszi az eper színét - igen, szét fog főni egy kicsit. Zárjuk el, és facsarjunk bele egy kis citromlevet, majd hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a tésztát.
Töltelék
- Keverjük el a lisztet a fahéjjal, sóval és a cukorral, majd morzsoljuk el a vajjal. 3-4 ek víz hozzáadásával gyúrjunk belőle tésztát, és tegyük a hűtőbe fél órára, ha sietünk 15 percre a fagyóba. Ez azért kell, mert sokkal lágyabb lesz a tészta, mintha fehér liszttel csinálnánk, de ha lehűtjük, pont megfelelő állagú lesz a nyújtáshoz.
- Nyújtsuk ki a tészta 2/3-át, és egyengessük bele a kivajazott-lisztezett formába. Halmozzuk rá a tölteléket. A maradék tésztát használjuk díszítésre, legegyszerűbb az egymásra fektetett csíkok megoldás.
- 165 fokon, hőlégkeveréssel süssük 40 percig, illetve amíg kissé megpirul a teteje. A minipitéknél elég 30 perc.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3930
- Feltöltés dátuma: 2019. április 07.
Ajánló
Mi nagyon szeretjük úgy is, hogy a maradék tésztából, vagy esetleges másfeles mennyiségből mini pitéket csinálok úgy, hogy a tésztát szilikon muffin-kosarakba teszem, és azt töltöm meg és díszítem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a pite a "legkedvencebb piténk", amit eddig készítettem. Azt hihetnénk, hogy az olyan tészta, ami teljes kiőrlésű liszttel készül, az nem lehet olyan finom, mint a hagyományos...na ez itt pont nem igaz! Hozzá kell tenni, hogy igazán mennyeivé az eredeti receptben a barna cukor teszi, de így is finom lesz! Szóval pont, hogy emiatt a liszt miatt, nem lesz annyira kemény, mint az amerikai pite tészták, hanem éppen csak roppanós, és a tömény gyümölcs töltelék pedig finoman átáztatja. Na és a töltelék! Amilyen egyszerű, olyannyira finom...