r
Nosalty Logó

Almás-epres teljes kiőrlésű pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Egnecsy
Almás-epres teljes kiőrlésű pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

353
Kalória
4.2g
Fehérje
40.8g
Szénhidrátok
21.2g
Zsír
114.9g
Víz
53.8g
Koleszterin
7.4g
Rost
10.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 353 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2116 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 165 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    114.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 353 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    689.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 2116 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Daraboljuk fel az almát és az epret (működik fagyasztott eperrel is, akkor nem kell azt darabolni). Egy lábasba dobjuk bele a vajat, és kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a gyümölcsöket és a cukrot.
  2. Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul és felveszi az eper színét - igen, szét fog főni egy kicsit. Zárjuk el, és facsarjunk bele egy kis citromlevet, majd hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a tésztát.

Töltelék

  1. Keverjük el a lisztet a fahéjjal, sóval és a cukorral, majd morzsoljuk el a vajjal. 3-4 ek víz hozzáadásával gyúrjunk belőle tésztát, és tegyük a hűtőbe fél órára, ha sietünk 15 percre a fagyóba. Ez azért kell, mert sokkal lágyabb lesz a tészta, mintha fehér liszttel csinálnánk, de ha lehűtjük, pont megfelelő állagú lesz a nyújtáshoz.
  2. Nyújtsuk ki a tészta 2/3-át, és egyengessük bele a kivajazott-lisztezett formába. Halmozzuk rá a tölteléket. A maradék tésztát használjuk díszítésre, legegyszerűbb az egymásra fektetett csíkok megoldás.
  3. 165 fokon, hőlégkeveréssel süssük 40 percig, illetve amíg kissé megpirul a teteje. A minipitéknél elég 30 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a pite a "legkedvencebb piténk", amit eddig készítettem. Azt hihetnénk, hogy az olyan tészta, ami teljes kiőrlésű liszttel készül, az nem lehet olyan finom, mint a hagyományos...na ez itt pont nem igaz! Hozzá kell tenni, hogy igazán mennyeivé az eredeti receptben a barna cukor teszi, de így is finom lesz! Szóval pont, hogy emiatt a liszt miatt, nem lesz annyira kemény, mint az amerikai pite tészták, hanem éppen csak roppanós, és a tömény gyümölcs töltelék pedig finoman átáztatja. Na és a töltelék! Amilyen egyszerű, olyannyira finom...  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!