Almás-diós kocka cukormentesen
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Timce
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
25g dió164 kcal
-
50g alma23 kcal
-
13g rizsliszt46 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g xilit30 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g sertészsír8 kcal
A tetejére
Összesen
334
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 418.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
334
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.2 g
Zsír
-
Összesen 177.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 114 g
-
Koleszterin 727 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3346.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 1317 mg
-
Nátrium 1104 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.6 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 476.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 681 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1099 micro
Összesen
2666
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az almákat lereszeljük. Atojásokat a nyírfacukorral habosra verjük.
- A darált diót, a rizslisztet, a sót, a szódabikarbónát a fahéjjal összekeverjük, majd hozzáöntjük a tojáshoz.
- Ezután belekeverjük az almát is.
- Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt, kizsírozott tepsibe öntjük a masszát. Tetejét megszórjuk darabolt dióval és kevés nyírfacukorral, majd 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 826
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 106
- Össznézettség: 97219
- Feltöltés dátuma: 2012. december 08.
Ajánló
Ha hagyjuk a hűtőben "érlelődni", másnap vagy harmadnap még finomabb, legalábbis a maradék. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Timce
19 recept
Az otthon termett friss dió és alma ihlette ezt a finom süteményt.:)