r
Nosalty Logó

Almás-diós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Almás-diós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 5932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 989 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4545.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    2209 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.2 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1724.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    958 micro
  • Kolin:
    872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    222 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 5932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízesítjük cukorral, fahéjjal és gyömbérrel. Egy lábasba tesszük, és megpároljuk, majd kihűtjük.
  2. Amikor az alma kihűlt, hozzákeverjük a darált diót, megkóstoljuk, és az említett hozzávalókkal ízesítjük, ha szükséges.
  3. A tészta készítéséheza tejbe beletesszük a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  4. A tészta többi hozzávalóját egy tálba kimérjük, hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet, és gyenge tésztává gyúrjuk.
  5. A kidagasztott tésztát1 óráig langyos helyen kelesztjük.
  6. Amikor a tészta megkelt 6 egyenlő részre osztjuk, a cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk,megkenjük a töltelékkel, majd szorosan feltekerjük.
  7. 3-3-at összefogunk, és összefonjuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további30-40 percig kelesztjük.
  9. Ezután megkenjük a tészta tetejét felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5509
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogy kerül az alma a kalácsba? Sok almát kaptunk, így elkezdtem gondolkozni, mit készítsek a kompót és a lekvár mellett. Így jött az ötlet, miért ne lehetne egy kalács almás is, mellé pedig a dió már eleve természetes volt. A tészta az ostoros-kakaós kalácsom receptje szerint készült, mert ebben a receptben sosem csalódom! A végeredmény mindig pihe-puha tészta, ami nagyon hamar elfogy. Most először próbálkoztam a kalácsot nem szokványos formában megsütni, ezért a képen nem a hagyományos 3 fonásos technika szerint készült kalács látható. Érdekes kísérletezni, hogyan, milyen technika szerint tekerjük, csavarjuk a kalácsot. És izgalmas a várakozás, vajon mi sül ki belőle? :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...