Almás-céklás gyors pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nikikoncz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
348
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1393
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 209.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
348
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1339 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.4 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 838 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 454 micro
Összesen
1393
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mirelit leveles tésztát előző este érdemes kivenni a fagyasztóból.
- Reszeljük le a céklát, és a zsiradékon kezdjük el párolni kis lángon, néha megkeverve. 10 perc után mehet bele a reszelt alma, nyírfacukor, fahéj és narancslé is, és további 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg az almát is.
- Közben vágjuk ketté a leveles tészta lapot. (A másik feléből készülhet sós sütemény, vagy a töltelék duplázásával még egy pite.) Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra, majd tegyük át egy sütőpapírral bélelt tepsire. A széleken 1,5 centit hajtsunk vissza, hogy peremet képezzünk. Az elkevert tojással kenjük meg vékonyan a tésztát.
- Ha elkészült a töltelék, kanalazzuk az alapra, és szórjuk meg a durvára vágott dióval. 220 fokon süssük nagyjából 15 percig, amíg szép piros nem lesz a pereme.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2618
- Feltöltés dátuma: 2016. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nikikoncz
10 recept
Az alma és cékla párosát salátában is nagyon szeretem, gondoltam, kipróbálom édes sütihez is.