r
Nosalty Logó

Almás borzselé torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Almás borzselé torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 428 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 158 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 428 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.6 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 3426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet keverjük el a sütőporral. Adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, sót, tojást és a vajat. Kézzel dolgozzuk homogénre.
  2. Béleljünk ki vele egy 26 cm-es kerek tortaformát úgy, hogy az oldalára is tegyünk tésztábólegy peremet, legalább5 cm magasan. Ìgy tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. Az almát hámozzuk és vágjuk durvább darabokra. Ne reszeljük! Locsoljuk meg egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon.
  4. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, gázon kb. hármas fokozat.
  5. Az almalevet a borral együtttegyük fel melegedni.
  6. Egy bögrében keverjük el a pudingport és a cukor felét, majd a még nem forró léből merjünk hozzá pár kanálnyit és keverjük csomómentesre. Ha a lé felforrt, ezt öntsük hozzá állandó kevergetés mellett, alángot állítsuk takarékraés pár másodperc alattfőzzük sűrűre. Adjuk hozzá a maradék cukrot és a vaníliát.
  7. Rögtön, még melegenforgassuk bele az almát.
  8. Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, öntsük bele a keveréket és azonnal tegyük a sütőbe.
  9. 50-60 perc alatt süssük készre.
  10. Ezután várjukmeg, amíg kihűl, tegyük hideg helyre (akár hűtőbe)és hagyjuk állni legalább 4-5 órát, hogy a zselé teljesen megszilárduljon. Csak ezután vágjuk fel! Szórjuk meg pisztáciával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26-os átmérö
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10513
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 28.

Ajánló

Èlettani hatása: erősen savasít! Fogyasztása csak lúgosító étellel együtt javasolt. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

...avagy a "borz zselé" torta. Ìgy híresült el, amióta egyszer véletlenül valakinek 2 Z-vel írtam le a receptet. Gyerekek is ehetnek belőle, az alkohol a sütés folyamán teljesen elpárolog, de az ízét nem biztos, hogy szeretni fogják, hiszen elég karakteresen borízű. Készíthetjük bármilyen fehérborból, lehet kísérletezni, ez itt például mézborból készült. A tészta nem lesz ilyen sötét, én teljes kiőrlésű lisztből készítettem. Ha ezt a mennyiséget lefelezzük, ahogy én is tettem, akkor egy 18-20-as tortaformát tölt meg és egy 4 személyes vendégséget bőven kiszolgál. Emellett elkészíthető a vörösboros variáció is meggy/cseresznye gyümölccsel és lével, valamint vörösborral. Ezt ugyanúgy vanília pudinggal főzzük fel. A képen látható szelet csücske azért hiányzik, mert az uram lecsippentette, mielött fotózni kezdtem volna. Valószínűleg nem volt elég ráutaló a magatartásom, hogy mire készülök, Ő pedig csak élt a lehetőséggel, amíg én sertepertéltem a konyha másik végében. De az is lehet, hogy csak szemtelen volt. Mindegy is. Így legalább életszerűbb a kép. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...