Almás-barackos rakott csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
175g csirkemellfilé210 kcal
-
100g alma47 kcal
-
64g őszibarack24 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
0g só0 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
758
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
400g alma187 kcal
-
254g őszibarack95 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
0g só0 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3028
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
35.3g csirkemellfilé42 kcal
-
20.2g alma9 kcal
-
12.8g őszibarack5 kcal
-
10.1g sajt35 kcal
-
10.1g bacon40 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.8g tejföl17 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
Összesen
151
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2016 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 715 mg
-
Nátrium 753 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 347.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
758
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 245.9 g
Zsír
-
Összesen 188.7 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8063.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 1587 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 2860 mg
-
Nátrium 3012 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.6 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1391.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1059 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 904 mg
-
Retinol - A vitamin: 1000 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 594 micro
-
β-crypt 209 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 577 micro
Összesen
3028
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg csirkemellfilé
-
2 db alma
-
2 db őszibarack
-
20 dkg sajt
-
só ízlés szerint
-
1 db tojás
Elkészítés
- A csirkemell filét 2-3 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a felületüket bevagdaljuk, és könyvszerűen kinyitjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk belőlük. Az elkészült szeleteket besózzuk.
- Egy közepes jénaiba a bacon szalonnát sugarasan beletesszük. Ami kilóg, azt kihajtjuk, mert erre még szükségünk lesz.
- Egy sor csirkemellszeletet leteszünk a szalonnára.
- Erre kerül a vékonyan felszeletelt sajt úgy, hogy befedje az egész húst.
- A következő réteg a megpucolt és szeletekre vágott alma, majd erre kerül a szintén megpucolt és felszeletelt barack. A rétegeknek be kell fedniük egymást, így ha kevésnek bizonyul valamelyik gyümölcs, bátran lehet még hozzátenni.
- A gyümölcsös rétegre ismét sajt kerül, amit befedünk a maradék csirkemellel.
- A bacon kilógó részét ráhajtjuk a húsra.
- A tejfölben elkeverjük a tojást, és ezzel leöntjük a húst.
- Lefedjük a jénait, és addig sütjük 200 fokon, amíg a teteje el nem kezd színesedni. Ekkor levesszük a tetejét, és pirulásig így sütjük tovább, hogy a leve egy kissé elpárologjon. Tortaszerűen vágva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 6552
- Feltöltés dátuma: 2013. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Finom, nyári csirkemellből készült étel, így a csirkemell sem lesz olyan száraz. Ha nincs barack szezon, nélküle is elkészíthető (az első kísérletem nekem is csak almát tartalmazott). Hidegen is kitűnő. A képet is így készítettem, mert ha hideg, akkor nem esik szét darabjaira tálaláskor. A kiengedett lével pedig meg lehet locsolni a rizst is.