r
Nosalty Logó

Almás-barackos rakott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-barackos rakott csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3028 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 758 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.9 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8063.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2860 mg
  • Nátrium
    3012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3028 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filét 2-3 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a felületüket bevagdaljuk, és könyvszerűen kinyitjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk belőlük. Az elkészült szeleteket besózzuk.
  2. Egy közepes jénaiba a bacon szalonnát sugarasan beletesszük. Ami kilóg, azt kihajtjuk, mert erre még szükségünk lesz.
  3. Egy sor csirkemellszeletet leteszünk a szalonnára.
  4. Erre kerül a vékonyan felszeletelt sajt úgy, hogy befedje az egész húst.
  5. A következő réteg a megpucolt és szeletekre vágott alma, majd erre kerül a szintén megpucolt és felszeletelt barack. A rétegeknek be kell fedniük egymást, így ha kevésnek bizonyul valamelyik gyümölcs, bátran lehet még hozzátenni.
  6. A gyümölcsös rétegre ismét sajt kerül, amit befedünk a maradék csirkemellel.
  7. A bacon kilógó részét ráhajtjuk a húsra.
  8. A tejfölben elkeverjük a tojást, és ezzel leöntjük a húst.
  9. Lefedjük a jénait, és addig sütjük 200 fokon, amíg a teteje el nem kezd színesedni. Ekkor levesszük a tetejét, és pirulásig így sütjük tovább, hogy a leve egy kissé elpárologjon. Tortaszerűen vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6528
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, nyári csirkemellből készült étel, így a csirkemell sem lesz olyan száraz. Ha nincs barack szezon, nélküle is elkészíthető (az első kísérletem nekem is csak almát tartalmazott). Hidegen is kitűnő. A képet is így készítettem, mert ha hideg, akkor nem esik szét darabjaira tálaláskor. A kiengedett lével pedig meg lehet locsolni a rizst is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...