Alma korong alatt sült csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
705
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1408
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2019.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 823 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 374.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
705
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.1 g
Zsír
-
Összesen 64.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4039 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1022 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1645 mg
-
Nátrium 1030 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 748.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 610 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 591 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
1408
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az alma magházát kivájjuk, 1 cm-es darabokra, korongokra vágjuk. Ha egészséges az alma héja, akkor rajta hagyhatjuk, de előtte megmossuk. Ha nem, akkor lehámozzuk.
- A hús szeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk.
- A hőálló tálat kikenjük a margarinnal. A húsokat az aljába helyezzük, rátesszük az almakorongokat. (Nekem kisebb almám volt, így 2 korong került a hús szeletekre, mert nagyok voltak a szeletek.)
- Az almát olvasztott mézzel meglocsoljuk, egy csipetnyi fahéjjal megszórjuk. (Ha nem ízlik a méz és a fahéj, akkor elhagyható.)
- Bőven megszórjuk reszelt sajttal, a tál aljába ½ dl vizet is teszünk, és alufóliával befedjük a tálat. 210 fokra melegített sütőbe toljuk, és 45 percig sütjük. Az alufóliát levesszük róla, és még addig sütjük (kb. 5-10 perc), míg a sajtnak szép színe lesz.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 4219
- Feltöltés dátuma: 2015. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
VnéEdit
295 recept
Az interneten láttam a receptet. Nagyon szeretjük a gyümölccsel készített húsokat is. Elkészítettem, nagyon ízlett nekünk.