r
Nosalty Logó

Alj nélküli túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zúza
Alj nélküli túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

A sütőforma előkészítéséhez

A kész süti szórásához

Összesen 543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

A sütőforma előkészítéséhez

A kész süti szórásához

Összesen 4345 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

A sütőforma előkészítéséhez

A kész süti szórásához

Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.6 g

Zsír

  • Összesen
    261.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11665.1 g
  • Cink
    2605 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1607 mg
  • Vas
    2007 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    3316 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    100 mg
  • Mangán
    81 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 4345 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.5 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    106 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    64 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A sütőforma előkészítéséhez

A kész süti szórásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat egy nagy tálban egymás után összekeverjük.
  2. Vajjal kent, zsemlemorzsával szórt kapcsos formába vagy tepsibe öntjük.
  3. Kikeverjük a tetejére valókat, melyet egyenletesen szétoszlatunk rajta.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (a teteje szép barna lesz).
  5. Langyosra hűtjük, porcukorral hintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 2074
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 209
  • Össznézettség: 265070
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 25.

Ajánló

Nagyon lágy, szuflészerű állaga van, tehát langyosra hűlt állapotban szeletelendő! Házi baracklekvár vagy savanykás bogyós gyümölcsöntet illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ó, szegény süti... snassz neve van, de hát nem név alapján ítél az ember. Találtam itt a NoSalty-n hasonló receptet, de a kettő nem ugyanaz. Érdemes ezt is kipróbálni. Most csak fél adagot sütöttem, a megadott mennyiséggel készítve nyilván magasabb lesz. A szép sárga szín a házi tojásoknak köszönhető, nincs benne sáfrány :D.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A sütőforma előkészítéséhez

A kész süti szórásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...