Alexander szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A laphoz
-
17g finomliszt61 kcal
-
5g méz15 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
2g vaj12 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0 kcal
A habtésztához
-
25g dió164 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
3 kcal
-
19 kcal
A krémhez
-
13g tojássárgája43 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
14 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
3 kcal
-
42g tej23 kcal
-
25g vaj179 kcal
A lap lekenéséhez
-
9 kcal
A krém tetejére
-
42g habtejszín122 kcal
-
23 kcal
Összesen
873
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A laphoz
-
200g finomliszt728 kcal
-
60g méz182 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
A habtésztához
-
300g dió1962 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g lekvár/ dzsem222 kcal
A krémhez
-
160g tojássárgája515 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
171 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g tej280 kcal
-
300g vaj2151 kcal
A lap lekenéséhez
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
A krém tetejére
-
500g habtejszín1460 kcal
-
50g csokoládéforgács273 kcal
Összesen
10469
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A laphoz
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
1.9g méz6 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0 kcal
A habtésztához
-
9.4g dió61 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
9.4g porcukor36 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2.5g lekvár/ dzsem7 kcal
A krémhez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
A lap lekenéséhez
-
1.3g lekvár/ dzsem3 kcal
A krém tetejére
-
15.6g habtejszín46 kcal
-
1.6g csokoládéforgács9 kcal
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 74.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
873
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 173.6 g
Zsír
-
Összesen 689.9 g
-
Telített zsírsav 310 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 175 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 166 g
-
Koleszterin 3343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6655.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 1665 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 701 mg
-
Foszfor 2666 mg
-
Nátrium 1273 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 944 g
-
Cukor 657 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 897.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4352 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 543 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 690 micro
-
Kolin: 1900 mg
-
Retinol - A vitamin: 4266 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 995 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2321 micro
Összesen
10469
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
A laphoz
-
20 dkg finomliszt
-
6 dkg porcukor
-
2 dkg vaj
-
2 db tojás
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
A habtésztához
-
8 db tojásfehérje
-
30 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
8 db tojássárgája
-
10 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 csapott ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dl tej
-
30 dkg vaj
A lap lekenéséhez
A krém tetejére
-
5 dl habtejszín
-
5 dkg csokoládéforgács
Elkészítés
A laphoz
- A lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon. (180 fokon 10-12 perc)
- A habtészta készítése: Ugyanakkora tepsit sütőpapírral béleljünk ki, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes aranyszíne legyen!
- A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
- A krém készítése: A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük, és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
- A sütemény összeállítása: A mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszínt. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28×34
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 468
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 80426
- Feltöltés dátuma: 2014. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
A sütemény nagyon finom, bármely ünnepi asztalon megállja a helyét. A receptet Császár Etától kaptam, nagy köszönet jár érte. A sütemény nem édes, az íze fenomenális. Felvidékről kaptam e kiváló receptet. Nagyon finom, csodás sütemény a végeredmény.