r
Nosalty Logó

Alaplé csirkéből

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Alaplé csirkéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés, zöldségelés

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 250 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés, zöldségelés

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 3001 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés, zöldségelés

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 36 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 250 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7013.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    3972 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7046.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3800 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3202 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 3001 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Előkészítés, zöldségelés

Főzés

Szűrés, palackozás

Elkészítés

Előkészítés, zöldségelés

  1. A csirke (tyúk, kacsa, bármi szárnyas) alkatrészeket lábasba tesszük, felöntjük vízzel.
  2. Zöldségeljük meg, beletehető a káposzta torzsa, brokkoli szára vagy bármi más is a répán, petrezselymen, hagymán kívül. Én általában hozzáteszek pici gyömbért, szárított vargányát, fokhagymát is. Fűszerezzük a szerecsendióval, egész borssal, enyhén sózzuk. Opciósan hozzátehető még tárkony, paszternák, lestyá.

Főzés

  1. Lassan felforraljuk, habját és zsírját leszedjük. Gyöngyözve főzzük 2 órát.

Szűrés, palackozás

  1. A levet és a többi szilárd anyagot szűrő segítségével elkülönítjük, és hűlni hagyjuk. A zöldeket kidobjuk, csontokat a macskáknak ajándékozzuk. A levet még melegen palackozzuk, én fél literes ásványvizesbe teszem. Ha kihűlt az alaplé, címkézzük, és a fagyóba tesszük. Felhasználható zöldséglevesek, főzelékek ízesítésére.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 7922
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 14.

Ajánló

A krémlevesek, szószok sokkal ízletesebbek alaplé felhasználásával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alaplé csirkéből
Mikibácsi 42 recept

Csirke farhát, nyak, láb, fej, melle csontja, ha van lehetőségünk olcsóbban megvenni, érdemes előre alaplevet készíteni belőle.

Hozzávalók

Előkészítés, zöldségelés

Főzés

Szűrés, palackozás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...