r
Nosalty Logó

Alaplé csirkéből

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mikibácsi
Alaplé csirkéből
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés, zöldségelés

Főzés

Szűrés, palackozás

250
Kalória
21.2g
Fehérje
1.4g
Szénhidrátok
17.1g
Zsír
587.2g
Víz
103.5g
Koleszterin
284.9mg
Rost
571.3mg
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés, zöldségelés

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 250 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés, zöldségelés

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 3001 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészítés, zöldségelés

Főzés

Szűrés, palackozás

Összesen 36 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    587.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 250 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7013.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    3972 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    7046.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3800 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3202 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 3001 kcal
  • 3% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 36 kcal

Elkészítés

Előkészítés, zöldségelés

  1. A csirke (tyúk, kacsa, bármi szárnyas) alkatrészeket lábasba tesszük, felöntjük vízzel.
  2. Zöldségeljük meg, beletehető a káposzta torzsa, brokkoli szára vagy bármi más is a répán, petrezselymen, hagymán kívül. Én általában hozzáteszek pici gyömbért, szárított vargányát, fokhagymát is. Fűszerezzük a szerecsendióval, egész borssal, enyhén sózzuk. Opciósan hozzátehető még tárkony, paszternák, lestyá.

Főzés

  1. Lassan felforraljuk, habját és zsírját leszedjük. Gyöngyözve főzzük 2 órát.

Szűrés, palackozás

  1. A levet és a többi szilárd anyagot szűrő segítségével elkülönítjük, és hűlni hagyjuk. A zöldeket kidobjuk, csontokat a macskáknak ajándékozzuk. A levet még melegen palackozzuk, én fél literes ásványvizesbe teszem. Ha kihűlt az alaplé, címkézzük, és a fagyóba tesszük. Felhasználható zöldséglevesek, főzelékek ízesítésére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Csirke farhát, nyak, láb, fej, melle csontja, ha van lehetőségünk olcsóbban megvenni, érdemes előre alaplevet készíteni belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!