r
Nosalty Logó

Áfonyás muffin 3. - túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Áfonyás muffin 3. - túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A muffin formák előkészítéséhez

Összesen 757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A muffin formák előkészítéséhez

Összesen 3013 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A muffin formák előkészítéséhez

Összesen 269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    92.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4770.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    2032 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.4 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3013 kcal
  • 11% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A muffin formák előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A muffin formát kivajazzuk, és liszttel kiszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
  3. A túrót elkeverjük a tejjel, cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal és a tojással, majd 2 adagban hozzákeverjük a sütőporos lisztet, legvégén a cranberryt.
  4. A masszát 2 kanál segítségével elosztjuk a muffin tepsi 12 mélyedésébe. Megszórjuk a dióval.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük (az alsó 1/3-ban).
  6. A muffinkat a formából kiszedjük, és rácsra téve hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11348
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még egy finom muffin recept. A muffint le lehet fagyasztani, fogyasztás előtt a fölengedett muffint 5 percre 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

Hozzávalók

A tésztához

A muffin formák előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...