r
Nosalty Logó

Áfonyás-mascarponés brownie-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
cam22
Áfonyás-mascarponés brownie-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a browniehoz

Hozzávalók a krémhez

1384
Kalória
19.4g
Fehérje
75.9g
Szénhidrátok
111.4g
Zsír
78.8g
Víz
139.3g
Koleszterin
4.3g
Rost
50.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Hozzávalók a browniehoz

Hozzávalók a krémhez

Összesen 1384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Hozzávalók a browniehoz

Hozzávalók a krémhez

Összesen 5533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Hozzávalók a browniehoz

Hozzávalók a krémhez

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 1384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    445.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    315.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1018 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 5533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a browniehoz

  1. A margarint és a csokit olvasszuk fel vízgőz fölött.
  2. A tojásokat verjük habosra, adjuk hozzá a cukrot, majd a csokit is. A lisztet a legvégén forgassuk bele a robotgép 1-es fokozatával. Ha szeretnénk, most rakhatunk bele apóra vágott diót, aszalt áfonyát, durvára vágott csokit.
  3. Öntsük kivajazott, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 25-35 percig.
  4. A sütés ideje függ a sütőtől és a tepsi méretétől. A brownie akkor jó, ha beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad nagyobb darab, csak egy kis krémes csoki. Figyelni kell rá, hogy ne süssük túl.

Hozzávalók a krémhez

  1. A habtejszín verjük fel.
  2. A cukrot keverjük el a mascarponéval, majd adjuk a felvert tejszínhez, és fakanállal keverjük össze.
  3. A krémet simítsuk a brownie tetejére, majd szórjuk rá az áfonyát.
  4. Tálalás előtt legalább 6 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20-22

Browniet ettünk a hétvégén párommal, és újabban amúgy is bele vagyok szerelmesedve a csokis dolgokba. Majd megvesztem, hogy megint egyek, de közben sajtkrémes tortára is vágytam, és áfonyára is... Így jött az ötlet, hogy ötvözzem ezt a hármat. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!