Áfonyás-mandulás brownie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
75g áfonya43 kcal
-
18g mandulapehely103 kcal
-
88g csokoládé478 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
19 kcal
-
29 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
Összesen
1210
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
300g áfonya171 kcal
-
70g mandulapehely413 kcal
-
350g csokoládé1911 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
114 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
Összesen
4834
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
23.4g áfonya13 kcal
-
5.5g mandulapehely32 kcal
-
27.3g csokoládé149 kcal
-
11.7g vaj84 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
11.7g finomliszt43 kcal
Összesen
377
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 69.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 917.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.4 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 94.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
1210
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 279.6 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 711 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3668.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 641 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 766 mg
-
Foszfor 1686 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 533.7 g
-
Cukor 321 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 377.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 383 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 427 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 863 micro
Összesen
4834
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
-
300 g áfonya
-
70 g mandulapehely
-
150 g vaj
-
100 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
30 g étkezési keményítő
-
150 g finomliszt
Elkészítés
- Az áfonyát alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd papírtörlővel töröljük szárazra (ízlés szerint fagyasztott áfonyát is használhatunk).
- A felszeletelt mandulát tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük világos zsemle színűre. Ezután öntsük ki egy tányérra, majd hűtsük ki teljesen. (vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!!!)
- A csokoládét vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyünk belőle félre 15 dkg-ot. A maradék csokoládét a vajjal együtt tegyük egy serpenyőbe, és állandó kevergetés mellett olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
- A keverőtálba tegyük bele a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.
- Ezután adjuk hozzá a visszahűtött csokoládés-vajas keveréket, és keverjük alaposan össze.
- A lisztet keverjük össze a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, és szintén keverjük össze, hogy egy sima masszát kapjunk.
- Ezután fakanállal először keverjük hozzá az előzőleg megpörkölt mandulát és a félretett, apróra vágott 15 dkg csokoládét, majd az áfonyát is.
- A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt addig süssük, hogy a teteje már szépen megsüljön, a belseje viszont még egy kicsit puhább legyen. (Én légkeverésnél 170 fokon, 35 percig sütöttem.)
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
- Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatjuk langyosan is pl. egy gombóc vaníliafagyival vagy egy kanál savanykásabb lekvárral.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 6776
- Feltöltés dátuma: 2021. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept